Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 19:49 Βλέπω/Ακούω

Επικίνδυνα παιχνίδια στα Ίμια από τουρκική ακταιωρό


Μία ακόμη τουρκική πρόκληση σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Τουρκική ακταιωρός με “στοιχεία 101” ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς πέρασε από το ελληνικό αλιευτικό σε «απόσταση αναπνοής» από την πλώρη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρισκόταν και περιπολικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που προσπάθησε να εκδιώξει την τουρκική ακταιωρό.

Στο video που ακολουθεί από τη σημερινή πρόκληση, καταγράφεται με σαφήνεια η προκλητικότητα αλλά και η επικινδυνότητα των τουρκικών ενεργειών που προκάλεσα την οργισμένη αντίδραση των Καλύμνιων ψαράδων και τα “γαλλικά” κατά των Τούρκων.

Όπως μεταδίδει η Δημοκρατική της Ρόδου, τα τουρκικά σκάφη ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προκλήσεις τους με επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούν δημιουργώντας προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καταστρέφουν αλιευτικά εργαλεία, ενώ οι ενέργειες τους εγκυμονούν και τον κίνδυνο προκλήσεως ακόμη και θερμού επεισοδίου με σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 27.01.2026

Θαλάσσια ρύπανση στον Πειραιά

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης μικρής έκτασης, αποτελούμενη από αυτοδιαλυόμενα διάσπαρτα π

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 27.01.2026

Νέα ψηφιακή διαδικασία ενημέρωσης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά σε ουσιαστική αναβάθμιση του τρόπου ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα κλεισίματα δρόμων που εγκρίνονται από τις Τεχνικές Υπηρεσίε

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 27.01.2026

Απαγόρευση απόπλου Δ/Ξ – Ο/Γ πλοίου στη Σίφνο

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σίφνου από τον Πλοίαρχο του Δεξαμενόπλοιου-Οχηματαγωγού (Δ/Ξ-Ο/Γ) «ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ» Ν.Π. 11460, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον λι