Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 15:48 Πολιτική

Θεοχάρης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν θα είναι προϋπόθεση για τους τουρίστες


Κατηγορηματικά διέψευσε τον πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επιτρέπει το καλοκαίρι την είσοδο στην χώρα μόνο σε όσους τουρίστες είναι εμβολιασμένοι.

«Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα γίνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως εξήγησε, η πρόταση του πρωθυπουργού, που όπως είπε έχει αποτέλεσμα, έχει ως στόχο να ταρακουνήσει τα νερά προκειμένου η Ευρώπη να συντονιστεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμών αλλά και τα rapid test που είναι γρήγορα, αποτελεσματικά και πιο φτηνά, είναι σύμφωνα με τον X. Θεοχάρη δύο «εργαλεία» που δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν οι μετακινήσεις που πρέπει φέτος το καλοκαίρι.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Χάρης Θεοχάρης αλλά και συνολικά η κυβέρνηση έχει δεχτεί σκληρή κριτική για τον τρόπο που έγινε πέρυσι το άνοιγμα του τουρισμού, όπου τα περισσότερα υγειονομικά πρωτόκολλα είτε «συρρικνώθηκαν» είτε πήγαν εντελώς... περίπατο, στο όνόμα της οικονομικής σωτηρίας της χώρας.

Κάτι όμως που για πολλούς ευθύνεται και για την έξαρση του φονικού δεύτερου κύματος της πανδημίας από τις αρχές του φθινοπώρου.

Παρόλα αυτά, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο Χάρης Θεοχάρης διατήρησε την θέση του είτε γιατί του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία είτε γιατί τον «έσωσαν» οι λεγόμενες «καραμπόλες»

 

madata.gr
Post
Πολιτική Τρίτη 19.01.2021

Γεωργιάδης για εστίαση: Δεν είναι η ώρα της ακόμη

Υπομονή συνέστησε σε σχέση με το άνοιγμα της εστίασης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Να δούμε το αποτύπωμα στα κρούσματα κα ...

Post
Πολιτική Τρίτη 19.01.2021

Μητσοτάκης: Στο υπουργείο Εσωτερικών για την αλλαγή της απλής αναλογικής

H παλέτα των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών είναι πολύ μεγάλη. Η δική μου παρότρυνση είναι τα έργα αυτά να τρέξουν γρήγορα και να δώσουμε έμφαση σε έργα τα οποία έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα και θα βελ ...

Post
Πολιτική Κυριακή 17.01.2021

Αυγενάκης για την υπόθεση Μπεκατώρου: Είναι αρκετά τα περιστατικά

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Skai και μίλησε για την υπόθεση βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου «Η Σοφία εκπροσωπεί το υγιές κομμάτι της αθλητικής οικογέν