Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 15:48 Πολιτική

Θεοχάρης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν θα είναι προϋπόθεση για τους τουρίστες


Κατηγορηματικά διέψευσε τον πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επιτρέπει το καλοκαίρι την είσοδο στην χώρα μόνο σε όσους τουρίστες είναι εμβολιασμένοι.

«Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα γίνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως εξήγησε, η πρόταση του πρωθυπουργού, που όπως είπε έχει αποτέλεσμα, έχει ως στόχο να ταρακουνήσει τα νερά προκειμένου η Ευρώπη να συντονιστεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμών αλλά και τα rapid test που είναι γρήγορα, αποτελεσματικά και πιο φτηνά, είναι σύμφωνα με τον X. Θεοχάρη δύο «εργαλεία» που δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν οι μετακινήσεις που πρέπει φέτος το καλοκαίρι.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Χάρης Θεοχάρης αλλά και συνολικά η κυβέρνηση έχει δεχτεί σκληρή κριτική για τον τρόπο που έγινε πέρυσι το άνοιγμα του τουρισμού, όπου τα περισσότερα υγειονομικά πρωτόκολλα είτε «συρρικνώθηκαν» είτε πήγαν εντελώς... περίπατο, στο όνόμα της οικονομικής σωτηρίας της χώρας.

Κάτι όμως που για πολλούς ευθύνεται και για την έξαρση του φονικού δεύτερου κύματος της πανδημίας από τις αρχές του φθινοπώρου.

Παρόλα αυτά, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο Χάρης Θεοχάρης διατήρησε την θέση του είτε γιατί του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία είτε γιατί τον «έσωσαν» οι λεγόμενες «καραμπόλες»

 

madata.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 02.10.2026

ΥΠΕΘΟΟ – ΥΠΕΣ – ΥΜΕ- ΥΠΕΝ - ΥΠΑΝ - ΑΑΔΕ: Νέες προθεσμίες προσαρμογής για το σύστημα εισροών-εκροών και την απογραφή στο Μητρώο Δεξαμενών

Με κοινή Απόφαση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης και της Α

Post
Πολιτική Παρασκευή 02.10.2026

Β. Κικίλιας: «Ολοκληρώθηκαν 13 σημαντικά λιμενικά έργα ύψους 78,4 εκατ. ευρώ σε όλη τη χώρα»

Την ολοκλήρωση 13 σημαντικών έργων αναβάθμισης λιμενικών υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 78,4 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας. Τα έργα, που

Post
Πολιτική Παρασκευή 02.10.2026

Χάρης Μαμουλάκης: Ως πότε τα παιδιά στο δήμο Μινώα Πεδιάδος θα κάνουν μάθημα σε κοντέινερ;

Επανέρχεται και φέρνει ξανά στη Βουλή την απαράδεκτη κατάσταση όπου εκατοντάδες παιδιά στο δήμο Μινώα Πεδιάδος εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ πέντε χρόνια μετά τον σεισμό της 27ηςΣεπτεμβρί