Image
Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 20:33 Είς Υγείαν

Στα 671 τα νέα κρούσματα κορονοιού, 25 θάνατοι, 340 διασωληνωμένοι. Η γεωγραφική κατανομή

Σήμερα 13 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν 671 νέες μολύνσεις, 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο και 340 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του  ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 671 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορoνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146688, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5673 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44562 (30.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

340 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 239 (70.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1000 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5354 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3161 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή

 Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, 13/1/2021 ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 671 κρούσματα, τα 271 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ τα 69 στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός της Θεσσαλονίκης, άλλοι 13 περιφέρειες καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, οι:

Αιτωλοακαρνανία

Αχαΐα

Βοιωτία

Εύβοια

Ημαθία

Ηράκλειο

Κοζάνη

Λάρισα

Λέσβος

Μαγνησία

Ξάνθη

Πιερία

Σέρρες

Δείτε αναλυτικά την κατανομή των κρουσμάτων:

 

 

 

 

 


madata.gr
Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 30.01.2026

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις μαστού, τραχήλου μήτρας, παχέος εντέρου, καρδιάς

Το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες από 21 έως 65 ετών που δεν έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, διαθέτουν ΑΜΚΑ, είτε είναι ασφαλισμένες, είτε ανασφάλιστε

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 28.01.2026

Με επιτυχία το σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στον Δήμο Κηφισιάς

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κηφισιάς διοργάνωσε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο Κηφισιάς εκπαιδευτικό σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής – Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 26.01.2026

Παρουσίαση καλών πρακτικών Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης για την πρόληψη στο Radical Health Festival Helsinki 2026

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ δημόσιας υγείας «Radical Health Festival Helsinki» που πραγματοποιήθηκε στο Helsinki Expo & Convention Centre στη Φινλανδία. Πρόκε