Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 20:31 Είς Υγείαν

Ποιες είναι οι 7 κόκκινες περιοχές – Τα στοιχεία που προβληματίζουν. Το μέσο όρο ηλικίας έπεσε στα 46 έτη


Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ανέφερε ότι επτά είναι οι κόκκινες περιόχες. Τις τελευταίες 7 μέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού εμφανίζονται στις περιφερειακές ενότητες δυτικής Αττικής, Βοιωτία, Λέσβο, Κάλυμνο, Ροδόπη, Αργολίδα και Χαλκιδική.

Ακόμη ανέφερε ότι οι αρμόδιοι φορείς έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην Αττική που είναι μια πολύ μεγάλη Περιφερειακή Ενότητα και τον τρόπο με τον οποίο κινείται οι νόσος

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι ,η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα είναι τα 46 έτη.

Αυτό δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η νόσος και ότι εδώ και 15 μέρες έχουμε αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 έτη».

Είναι στοιχεία τα οποία μας προβληματίζουν γι αυτό και μόνιμα επανερχόμαστε στα βασικά για τα οποία έχουμε μιλήσει από την αρχή τόνισε ο κ. Κικίλιας και υπενθύμισε: μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικό, τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

«Η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ μειώνεται, όχι ικανοποιητικά αλλά μειώνεται» σημείωσε ο κ. Κικίλιας, διευκρινίζοντας ότι «παραμένει καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ της χώρας».

«Η χώρα μας κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα του locjdiwn να επανέλθει σε μια μερική κανονικότητα. Σε αυτή την προσπάθεια θα ήθελα να πω ότι είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ που κράτησαν τη χώρα όρθια αλλά και για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που έδειξε μεγάλη ωριμότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη» είπε ο κ. Κικίλιας.

 Αττική: Που βρίσκονται τα 271 νέα κρούσματα κορονοϊού

Στο κόκκινο ξανά η  Αττική παραμένει σε αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού με 271 νέα κρούσματα από τα 671 που ανακοινώθηκαν συνολικά στην Ελλάδα σήμερα 13 Ιανουαρίου.

Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών καταγράφει 62 κρούσματα και ακολουθούν ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 46 και η Ανατολική Αττική με 44 κρούσματα.

Ο Πειραιάς μετρά 36 κρούσματα, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών 32, η Δυτική Αττική 30 και ο Νότιος Τομέας Αθηνών 21. Τέλος τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν 6 κρούσματα.

Όσον αφορά τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους η Δυτική Αττική παραμένει στην κορυφή με 18,64 ενώ ακολουθεί ο Πειραιάς με 8,02 και ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 7,77.

Στη συνέχεια ακολουθούν η Ανατολική Αττική (6,64), ο Δυτικός Τομέας Αθηνών (6,53), ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών (6,02) και ο Νότιος Τομέας Αθηνών (3,96).

Στα 671 τα νέα κρούσματα κορονοιού, 25 θάνατοι, 340 διασωληνωμένοι. Η γεωγραφική κατανομή

Σήμερα 13 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν 671 νέες μολύνσεις, 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο και 340 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του  ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 671 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορoνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146688, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5673 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44562 (30.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

340 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 239 (70.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1000 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5354 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3161 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή

 Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, 13/1/2021 ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 671 κρούσματα, τα 271 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ τα 69 στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός της Θεσσαλονίκης, άλλοι 13 περιφέρειες καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, οι:

Αιτωλοακαρνανία

Αχαΐα

Βοιωτία

Εύβοια

Ημαθία

Ηράκλειο

Κοζάνη

Λάρισα

Λέσβος

Μαγνησία

Ξάνθη

Πιερία

 

Σέρρες

 

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 20.05.2026

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 17ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 17ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, με τίτλο «Το μέλλον της Υγείας περνά από το φαρμακείο», υπήρξε ιδιαίτερα δυναμική. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκ

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 20.05.2026

Εγκαινιάστηκε το νέο Συνεργαζόμενο Κέντρο του ΠΟΥ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Εστίαση στην ανθρωποκεντρική φροντίδα και την ποιότητα υγείας (vid)

Με διεθνή σημασία και ισχυρό συμβολισμό για το μέλλον της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Συνεργαζόμενου Κέντρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Πανεπ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 19.05.2026

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενημέρωσε 1.136 πολίτες στη Β. Ελλάδα για τον καρκίνο του μαστού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με επίκεντρο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την εξαήμερη καμπάνια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης με τίτλο: «