Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 18:06 Βλέπω/Ακούω

Ιερά Σύνοδος: Η Εκκλησία προσφεύγει στο ΕΣΡ για ψευδή δημοσιεύματα την ημέρα των Θεοφανείων


Η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα ψευδή δημοσιεύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

ΗΙερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας διαχειρίστηκε αυτήν υπεύθυνα και προέτρεπε πολυμερώς και πολυτρόπως τους πιστούς να ενώσουν τις προσευχές τους με αυτές του ιερού κλήρου για την ταχεία παύση της πανδημίας και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, όχι τόσο από φόβο για την ατομική υγεία τους, αλλά επειδή η πρώτη μετά την αγάπη στον Θεό εντολή, είναι η αγάπη προς τον πλησίον, ο οποίος είναι ο εν ετέρα μορφή Χριστός, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν της διήμερης συνεδρίασής της.

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «κατά την εορτή των Θεοφανείων εντός των ιερών ναών σημειώθηκε τάξη και τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, ενώ οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων στις οποίες τα μέτρα δεν τηρήθηκαν εκτός των ιερών ναών, ήταν ελάχιστες και δυστυχώς μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Επιπλέον, «καταγγέλλει τα προβληθέντα από τον εορτασμό των Θεοφανείων παλαιοτέρων ετών ως εφετινά στιγμιότυπα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ΣΚΑΪ και STAR, καθώς και για δημοσιεύματα του Τύπου με αντίστοιχο περιεχόμενο. Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να έχουν σχέση με την υψηλή δημοκρατική αποστολή του δημοσιογραφικού λειτουργήματος», επισημαίνει σχετικά στο ανακοινωθέν.

Επίσης, «διαμαρτύρεται εντόνως για δημοσιεύματα, όχι όσων ασκούν κριτική, έστω και σκληρή στην Εκκλησία, αλλά εκείνων που με συστηματική μονομέρεια και σκοπιμότητα στοχοποιούν την Εκκλησία, τους ποιμένες και τον λαό της και κυρίως προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματός τους».

Μάλιστα, κατόπιν ερώτησης που δέχθηκε, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, τόνισε ότι η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα ψευδή δημοσιεύματα.

Αναφορικά με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και τον εορτασμό των Θεοφανείων, υπογράμμισε ότι αποφασίστηκε να του αποσταλεί επιστολή, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενό της.

Τέλος, για τον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με το ότι επιτρέπονται οι πολιτικοί και όχι οι θρησκευτικοί γάμοι, ο σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως στην προσφυγή που έχει καταθέσει η Εκκλησία στο ΣτΕ υπάρχει αίτημα να προβλεφθεί ότι θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαπτίσεις με ελάχιστα άτομα.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 09.04.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 9/4/26

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 09.04.2026

Με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air θα μεταφερθεί και φέτος το Άγιο Φως από την Αθήνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί και φέτος από την Αθήνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββά

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 08.04.2026

Αυτοψία της Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου σε Καλλιτεχνούπολη και Διώνη για τις εργασίες αποκατάστασης μετά την κακοκαιρία «Erminio»

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Καλλιτεχνούπολης και της Διώνης πραγματοποίησε η Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Δήμητρα Τσεβά, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την πορεία των εργασιών απο