Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 18:06 Βλέπω/Ακούω

Ιερά Σύνοδος: Η Εκκλησία προσφεύγει στο ΕΣΡ για ψευδή δημοσιεύματα την ημέρα των Θεοφανείων


Η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα ψευδή δημοσιεύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

ΗΙερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας διαχειρίστηκε αυτήν υπεύθυνα και προέτρεπε πολυμερώς και πολυτρόπως τους πιστούς να ενώσουν τις προσευχές τους με αυτές του ιερού κλήρου για την ταχεία παύση της πανδημίας και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, όχι τόσο από φόβο για την ατομική υγεία τους, αλλά επειδή η πρώτη μετά την αγάπη στον Θεό εντολή, είναι η αγάπη προς τον πλησίον, ο οποίος είναι ο εν ετέρα μορφή Χριστός, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν της διήμερης συνεδρίασής της.

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «κατά την εορτή των Θεοφανείων εντός των ιερών ναών σημειώθηκε τάξη και τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, ενώ οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων στις οποίες τα μέτρα δεν τηρήθηκαν εκτός των ιερών ναών, ήταν ελάχιστες και δυστυχώς μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Επιπλέον, «καταγγέλλει τα προβληθέντα από τον εορτασμό των Θεοφανείων παλαιοτέρων ετών ως εφετινά στιγμιότυπα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ΣΚΑΪ και STAR, καθώς και για δημοσιεύματα του Τύπου με αντίστοιχο περιεχόμενο. Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να έχουν σχέση με την υψηλή δημοκρατική αποστολή του δημοσιογραφικού λειτουργήματος», επισημαίνει σχετικά στο ανακοινωθέν.

Επίσης, «διαμαρτύρεται εντόνως για δημοσιεύματα, όχι όσων ασκούν κριτική, έστω και σκληρή στην Εκκλησία, αλλά εκείνων που με συστηματική μονομέρεια και σκοπιμότητα στοχοποιούν την Εκκλησία, τους ποιμένες και τον λαό της και κυρίως προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματός τους».

Μάλιστα, κατόπιν ερώτησης που δέχθηκε, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, τόνισε ότι η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα ψευδή δημοσιεύματα.

Αναφορικά με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και τον εορτασμό των Θεοφανείων, υπογράμμισε ότι αποφασίστηκε να του αποσταλεί επιστολή, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενό της.

Τέλος, για τον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με το ότι επιτρέπονται οι πολιτικοί και όχι οι θρησκευτικοί γάμοι, ο σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως στην προσφυγή που έχει καταθέσει η Εκκλησία στο ΣτΕ υπάρχει αίτημα να προβλεφθεί ότι θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαπτίσεις με ελάχιστα άτομα.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.10.2025

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας: Δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα

Η προστασία και η ενημέρωση των συμπολιτών μας για ζωτικά θέματα, με σκοπό την καλλιέργεια κοινωνικής ευαισθησίας, αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και σε αυτό τ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.10.2025

Από Διόνυσο & Υμηττό αρχίζουν 18-19/10 οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου

Αρχίζουν από το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου οι πεζοπορίες και αποδράσεις που σχεδίασε και ενέταξε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κηφισιάς στο πρόγραμμα Μαθημάτων Καλλιτεχνικής Παιδείας για ενή

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.10.2025

Ο Δήμος παρέχει δωρεάν κτηνιατρικές υπηρεσίες για αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενημερώνει τους πολίτες ότι έχει υπογραφεί σύμβαση διάρκειας ενός (1