Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 18:05 Βλέπω/Ακούω

Δεν θα ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα Γυμνάσια και Λύκεια


Δεν έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, κάποια συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Δεν θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα από την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας το θέμα για το άνοιγμα των Λυκείων και Γυμνασίων, σύμφωνα την υπουργό Παιδείας.

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι το υπουργείο Παιδείας περιμένει την επιτροπή των ειδικών να τους υποδείξει πότε θα γίνει η συζήτηση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω εικόνα ότι ότι θα υπάρχει αυτή την εβδομάδα τέτοια συζήτηση, αλλά θα γίνει για άλλα θέματα, όπως η πρακτική των τελειοφοίτων», τόνισε.

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν τα Λύκεια μόνο για τη Γ' Λυκείου, καθώς αυτό έχει τεράστια πρακτικά προβλήματα ως προς το διδακτικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν δεν συζητηθεί το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αυτή την εβδομάδα, τότε δεν αναμένεται να ανοίξουν την ερχόμενη.

Σαρηγιάννης: Δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εξέφρασε την ανησυχία του στον ΣΚΑΪ ότι με τα δημοτικά σχολεία εν λειτουργία, αν ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away, τα κρούσματα θα φτάσουν τα 2.000 στις αρχές Απριλίου.

Πάντως, υποστήριξε ότι τότε η κατάσταση θα είναι πιο διαχειρίσιμη, καθώς και ο καιρός θα είναι καλύτερος και θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Μπορούμε να ανοίξουμε τα καταστήματα στις 18 Ιανουαρίου με click away και ταυτόχρονα να προετοιμαστούμε και για το επόμενο βήμα του click in the shop (ραντεβού για αγορές μέσα στο καταστήμα). Ωστόσο, δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης», δήλωσε ο καθηγητής.

Βατόπουλος: Δύσκολο να ανοίξουν ταυτόχρονα σχολεία και αγορά

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ισχυρίστηκε ότι τα σχολεία έχουν προτεραιότητα σε σχέση με την αγορά, αλλά πρόκειται για δύσκολη η εξίσωση.

«Αν θα ανοίξει πρώτα το Γυμνάσιο ή το μαγαζί είναι μια πολιτική απόφαση. Είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν ταυτόχρονα σχολεία και αγορά», συμπλήρωσε.

 

topontiki

 

 
Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 24.08.2026

Δημόσια Διαβούλευση για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2028-2034 στην Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει μέχρι31 Αυγούστου 2026, τηνδιαβούλευσημε όλους τους παραγωγικούς φορείς του νησιού μας, για τη διαμόρφωση των προτάσεων για τηννέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2028-2034

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 24.08.2026

Τη σύμβαση για τη διαχείριση του ΧΥΤΑ Χερσονήσου υπέγραψε ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Αλέξης Καλοκαιρινός

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, παρουσία του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ, Δημάρχου Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη, υπέγραψε τη σύμβαση παροχής υπηρεσίας &

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 24.08.2026

Μαρινάκης: «Να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο ψηφιακό περιβάλλον για τα παιδιά»

Την ανάγκη για ένα ασφαλέστερο ψηφιακό περιβάλλον για τα παιδιά, με σαφείς κανόνες στη χρήση των social media αλλά και μεγαλύτερη έμφαση στην κριτική σκέψη, την ανάγνωση και τη γραφή, αναδεικνύει ο κυ