Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 10:33 Βλέπω/Ακούω

Η συγκλονιστική επιστολή της Καρέζη στα media 2,5 μήνες πριν πεθάνει


Η Τζένη Καρέζη μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο άφησε την τελευταία της πνοή στις 27 Ιουλίου του 1992.

Σχεδόν, 2,5 μήνες πριν «φύγει από τη ζωή», έστειλε μία επιστολή προς τον Τύπο που προκαλεί συγκίνηση.

«Τρία χρόνια τώρα ταλαιπωρούμαι με σοβαρό πρόβλημα στην υγεία μου. Με φωτεινά διαλείμματα βέβαια, και με ενδιάμεσο τον περσινό χειμώνα, και την ευτυχία να παίξω το αριστούργημα της Δούλας Αναγνωστάκη «Διαμάντια και μπλουζ» στο θέατρο «Αθήναιον» και να αγαπηθεί τόσο το έργο, η παράσταση και εγώ προσωπικά από το αθηναϊκό κοινό.

Ο θεός του θεάτρου για άλλη μια φορά στάθηκε καλός και γενναιόδωρος μαζί μου και πίστευα ότι αυτή η ευτυχία θα συνεχιζόταν και φέτος. "Οτι θα επαναλαμβάναμε το «Διαμάντια και μπλουζ» στο θέατρο μας και ότι στη συνέχεια θα το παρουσιάζαμε στη Θεσσαλονίκη. Δεν στάθηκε δυνατόν. Δυστυχώς. Και πέρασα ένα ολόκληρο χειμώνα ανάμεσα σε Αθήνα-Λονδίνο δίνοντας μάχη με την αρρώστια μου και έχοντας πάντα μαζί μου τον ακριβό μου σύντροφο Κώστα Καζάκο και τον μονάκριβο γιο μου Κωνσταντίνο.

Στις πολύ δύσκολες στιγμές της ζωής, ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά. Άλλος ξορκίζει το κακό φωνάζοντας, άλλος βγάζοντας προς τα έξω την απελπισία του, άλλος σιωπώντας και μαχόμενος καρτερικά.

Αυτή η τελευταία είναι και η δική μου περίπτωση. Μαζί με την οικογένεια μου θα αγωνιστώ για την υγεία μου, για τη ζωή μου και για την επάνοδο μου στη σκηνή. Ευχαριστώ τον Τύπο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη διακριτική τους στάση, ευχαριστώ όλο τον κόσμο, ανώνυμους και επώνυμους για τη συμπαράσταση και την αγάπη τους και ας είναι σίγουροι ότι όλες μου οι προσπάθειες είναι να ξαναβρεθώ κοντά τους μέσω της δουλειάς μου.

Επίσης αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την εκπληκτική ομάδα των γιατρών του ουρολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου για την ετοιμότητα με την οποία αντιμετώπισαν το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι την καινούργια και μάλλον επικίνδυνη περιπέτεια της υγείας μου.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τους θεράποντες γιατρούς μου καθηγητή Νίκο Δαβίλα και τον γιο του Ηλία Δαβίλα για το επιστημονικό τους κύρος, τη βαθιά ανθρωπιά τους και το θερμό ενδιαφέρον με το οποίο με περιέβαλαν.

Θέλω να ζω με τους δικούς μου. Θέλω να κάνω τη λατρεμένη μου δουλειά. Θέλω να προσφέρω. Ν' αγαπώ και να με αγαπούν. Δεν χάνονται αυτά. Δεν πρέπει να χαθούν. Δεν θέλω να χαθούν.

Και πάντα θα ελπίζω... Φιλικότατα

ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ».

eradio

 

 
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 27.03.2026

Ηράκλειο Αττικής: Συναγερμός σε σχολείο – 14χρονος συνελήφθη με μαχαίρι και σουγιά «πεταλούδα»

Σοκ στην εκπαιδευτική κοινότητα από το νέο περιστατικό ανήλικης παραβατικότητας. Συμμαθητές του μαθητή εντόπισαν τα όπλα στην τσάντα του κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Σκηνές αναστάτωσης εκτυλίχθ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 27.03.2026

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση των Ν.4139/2013 και Ν.456/1976 στην Καβάλα

Τις απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 57χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Ν. 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και του Ν.456/1976 «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων&raqu

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 27.03.2026

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 λήγει η εφαρμογή του μ