Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 10:32 Βλέπω/Ακούω

Τι αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου; Ψήνεται ραντεβού;


Ένα ερώτημα που αφορά όλους είναι πότε θα επαναλειτουργήσει η αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι στις 18 Ιανουαρίου να λειτουργήσουν κάποια καταστήματα με click away, ενώ για τις μικρές επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης θα προταθεί και το ραντεβού.

Κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής αναμένεται να ανοίξουν τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή, τη Δευτερα 18 Ιανουαρίου ανοίγει το λιανεμπόριο με μορφή που θα αποφασιστεί στο τέλος της εβδομάδας, τα κομμωτήρια με αυστηρά μέτρα, τα βιβλιοπωλεία με φυσική παρουσία του πελάτη και τα ΚΤΕΟ μόνο με ραντεβού.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι εκείνη που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση πότε και πόσο πρέπει να χαλαρώσει το lockdown.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση με βάση τα στοιχεία που θα δώσουν οι ειδικοί. Το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών δεν συνεπάγεται και το άμεσο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων. Ειδικά για τη Γ' Λυκείου και τα Γυμνάσια, η αναμονή θα ξεπεράσει τις 15 ημέρες με ένα μήνα και οι μαθητές θα συνεχίσουν με την τηλεκπαίδευση.

Όσο για την εστίαση, είναι κάτι που δε συζητείται προς το παρόν. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Η πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εξής: Τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας να ανοίξουν κανονικά, τη Δευτέρα. Οι πελάτες θα μπορούν να πηγαίνουν επί τόπου και να δοκιμάζουν τα προϊόντα αφού έχουν κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού. Πρόκειται για το λεγόμενο click in shop.

Τα υπόλοιπα καταστήματα, δηλαδή όσα πωλούν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προτείνεται να δουλέψουν με το click away.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 19.01.2021

Kρήτη: Στη ΜΕΘ με εγκαύματα μητέρα που προσπάθησε να σώσει τα παιδιά της από τις φλόγες

Μια γυναίκα, μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ της Κρήτης έχοντας υποστεί εγκαύματα, από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της στην οδό Χορτατσών, πολύ κοντά ...

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 19.01.2021

SMS 13033: Με κωδικό 2 και μόνο για 2 ώρες τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ

Δεύτερη ημέρα λειτουργίας του λιανεμπορίου υπό προϋποθέσεις, τις οποίες οι καταναλωτές οφείλουν να τηρήσουν, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού και να μην επιστρέψουμε ουσιαστικά σε παλ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 19.01.2021

Με κράτηση ξενοδοχείου η μετακίνηση από νομό σε νομό

Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας αποτελεί για την κυβέρνηση το νούμερο ένα στόχο, εντούτοις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει πάντα το ενδεχόμενο ενός πισωγυρίσμ ...