Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 10:32 Βλέπω/Ακούω

Τι αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου; Ψήνεται ραντεβού;


Ένα ερώτημα που αφορά όλους είναι πότε θα επαναλειτουργήσει η αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι στις 18 Ιανουαρίου να λειτουργήσουν κάποια καταστήματα με click away, ενώ για τις μικρές επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης θα προταθεί και το ραντεβού.

Κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής αναμένεται να ανοίξουν τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή, τη Δευτερα 18 Ιανουαρίου ανοίγει το λιανεμπόριο με μορφή που θα αποφασιστεί στο τέλος της εβδομάδας, τα κομμωτήρια με αυστηρά μέτρα, τα βιβλιοπωλεία με φυσική παρουσία του πελάτη και τα ΚΤΕΟ μόνο με ραντεβού.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι εκείνη που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση πότε και πόσο πρέπει να χαλαρώσει το lockdown.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση με βάση τα στοιχεία που θα δώσουν οι ειδικοί. Το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών δεν συνεπάγεται και το άμεσο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων. Ειδικά για τη Γ' Λυκείου και τα Γυμνάσια, η αναμονή θα ξεπεράσει τις 15 ημέρες με ένα μήνα και οι μαθητές θα συνεχίσουν με την τηλεκπαίδευση.

Όσο για την εστίαση, είναι κάτι που δε συζητείται προς το παρόν. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Η πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εξής: Τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας να ανοίξουν κανονικά, τη Δευτέρα. Οι πελάτες θα μπορούν να πηγαίνουν επί τόπου και να δοκιμάζουν τα προϊόντα αφού έχουν κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού. Πρόκειται για το λεγόμενο click in shop.

Τα υπόλοιπα καταστήματα, δηλαδή όσα πωλούν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προτείνεται να δουλέψουν με το click away.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 12.07.2026

Κύμα παραιτήσεων αντιδημάρχων λόγω του νέου Κώδικα (ν. 5314/2026) – Στο «κόκκινο» Ήπειρος και Βόλος

Κύμα παραιτήσεων αντιδημάρχων σε όλη τη χώρα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μαζικές κινητοποιήσεις στην Ήπειρο και στον Βόλο, έχει προκαλέσει η πρόσφατη ψήφιση και εφαρμογή του Νέου Κώδικα Τοπικής

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 12.07.2026

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών δυτικά-νοτιοδυτικά της Γαύδου

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων για την παροχή συνδρομής σε λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά-νοτιοδυτικά της Γαύδου. Αμέσως,

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 11.07.2026

Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών, όπλων και φυσιγγίων στην Αττική από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, σε νόμιμη έρευνα σε οικία στην Αττική παρουσία εισαγγελικής λειτουργού, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν./