Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 10:32 Βλέπω/Ακούω

Τι αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου; Ψήνεται ραντεβού;


Ένα ερώτημα που αφορά όλους είναι πότε θα επαναλειτουργήσει η αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι στις 18 Ιανουαρίου να λειτουργήσουν κάποια καταστήματα με click away, ενώ για τις μικρές επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης θα προταθεί και το ραντεβού.

Κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής αναμένεται να ανοίξουν τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή, τη Δευτερα 18 Ιανουαρίου ανοίγει το λιανεμπόριο με μορφή που θα αποφασιστεί στο τέλος της εβδομάδας, τα κομμωτήρια με αυστηρά μέτρα, τα βιβλιοπωλεία με φυσική παρουσία του πελάτη και τα ΚΤΕΟ μόνο με ραντεβού.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι εκείνη που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση πότε και πόσο πρέπει να χαλαρώσει το lockdown.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση με βάση τα στοιχεία που θα δώσουν οι ειδικοί. Το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών δεν συνεπάγεται και το άμεσο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων. Ειδικά για τη Γ' Λυκείου και τα Γυμνάσια, η αναμονή θα ξεπεράσει τις 15 ημέρες με ένα μήνα και οι μαθητές θα συνεχίσουν με την τηλεκπαίδευση.

Όσο για την εστίαση, είναι κάτι που δε συζητείται προς το παρόν. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Η πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εξής: Τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας να ανοίξουν κανονικά, τη Δευτέρα. Οι πελάτες θα μπορούν να πηγαίνουν επί τόπου και να δοκιμάζουν τα προϊόντα αφού έχουν κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού. Πρόκειται για το λεγόμενο click in shop.

Τα υπόλοιπα καταστήματα, δηλαδή όσα πωλούν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προτείνεται να δουλέψουν με το click away.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 26.12.2025

Έφυγε από τη ζωή ο Ανωγειανός Μανώλης Σκουλάς

Θλίψη προκάλεσε τόσο στη Μεσαρά, όσο και στα Ανώγεια αλλά και στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κρήτης η είδηση του θανάτου του λυράρη Εμμανουήλ Σκουλά, γνωστού ως «Ρωμανογιώργη» ή «Γιωργα

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 26.12.2025

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της τον Ιανουάριο του 2022 στο Κολωνάκι. Ο 60χρονος που κατηγορείται για

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 26.12.2025

Αγωνία στα Βαρδούσια: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού τριών ορειβατών που αγνοούνται στα Βαρδούσια Όρη, στην περιοχή του Αθανάσιος Διάκος, στη Φωκίδα, με τις αρχές να κάνουν λόγο για ιδιαίτερα δύσκολες συν