Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 18:25 Είς Υγείαν

Κορονοϊός: 444 νέα κρούσματα, 39 νεκροί και 350 διασωληνωμένοι


Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 444 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 145179, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5630 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43957 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

350 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 242 (69.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.962 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 39 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5302 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3130 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

 
Post
Είς Υγείαν Κυριακή 01.11.2026

Ωτίτιδα στα παιδιά: Οδηγός για γονείς – Συμπτώματα, διάγνωση και αντιμετώπιση

Η ωτίτιδα αποτελεί μία από τις συχνότερες παθήσεις της παιδικής ηλικίας, καθώς υπολογίζεται ότι 7 στα 10 παιδιά θα εμφανίσουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο μέχρι τα τρίτα τους γενέθλια. Η συχνότητα αυξάνε

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 30.10.2026

Η υγεία της καρδιάς και η διαχείριση της ανησυχίας στο επίκεντρο ενημερωτικής ομιλίας στο ΚΑΠΗ

Με επίκεντρο την πρόληψη, την προαγωγή της υγείας και την ενίσχυση της ψυχικής ευεξίας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Βριλησσίων, με τ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 30.10.2026

Σε χαμηλά επίπεδα ο αντιγριπικός εμβολιασμός (vid)

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται ο αντιγριπικός εμβολιασμός στην Κρήτη, πιθανότατα λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν κι αυτό προβληματίζει τους υγειονομικούς. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Σ