Image
Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 20:45 Αθλητικά

Πρώτη νίκη στο 2021 ο ΠΑΟΚ

Με την... ψυχή στο στόμα και με μέτρια απόδοση, ο ΠΑΟΚ νίκησε με ανατροπή τον αξιόμαχο Βόλο με 3-1 στην Τούμπα, χωρίς να ικανοποιήσει ωστόσο με την συνολική του απόδοση. Ο «Δικέφαλος» βρέθηκε πίσω στο σκορ και χρειάστηκε μια γενναία ανασύνταξη στην επανάληψη για να φτάσει στο «τρίποντο». 

Με ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι της Τούμπας. Μόλις στο 11' ο Βόλος αξιοποιώντας την χλιαρή είσοδο του «Δικεφάλου» στον αγώνα και την παθητική του παρουσία, άνοιξε το σκορ με τον Κιάκο, που με σουτ μέσα από την περιοχή παραβίασε την εστία του Πασχαλάκη για το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι σύντομα έφτασαν σε μια δεύτερη μεγάλη διπλή ευκαιρία για το 0-2. Ηταν το 16', όταν ο Δουβίκας βρέθηκε σε τελική απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ενήργησε σωτήρια, διαφυλάττοντας την εστία του από δεύτερο πλήγμα. 

Ο ΠΑΟΚ που άρχισε να ξεδιπλώνεται κάπως επιθετικά, ισοφάρισε στο 29' με πέναλτι που εκτέλεσε ο Σβαμπ και το οποίο παραχώρησε ο Ριένστρα ακουμπώντας την μπάλα με το χέρι σε τακουνάκι του Σφιντέρσκι. Το πέναλτι ελέγχθηκε από το VAR πριν καταλογιστεί οριστικά και εκτελεστεί από τον Αυστριακό μέσο. 

Ως την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Βόλος ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο με αιφνιδιασμούς και καλή αμυντική λειτουργία, αντίθετα από τον ΠΑΟΚ που έδειξε από το ξεκίνημα αγωνιστική ασυνταξία και πλήρη έλλειψη αγωνιστικότητας, με παίκτες που δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν αλλά και να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Στην επανάληψη ο Γκαρσία πέρασε στο γήπεδο τους Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι άνευρος, με ευκαιριακές αντιδράσεις, έλλειψη συνοχής και πειραματικές πρωτοβουλίες. Στο 56' από σέντρα του Ζίφκοβιτς ο Ουάρντα επιχείρησε να παραβιάσει την εστία της πρώην ομάδας του, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 60' ο Βόλος πλησίασε το γκολ, αλλά το σουτ του Σάντος έφυγε ελάχιστα άουτ. 

Για τον ΠΑΟΚ η ανατροπή και λύτρωση ήρθε στο 65', με κεφαλιά του Ινγκασον μετά από κόρνερ και πρώτη κεφαλιά ασίστ του Σφιντέρσκι. 

Στο 74΄ σουτ του νεοεισελθόντα Κρμέντσικ έφυγε ελάχιστα άουτ και ο ΠΑΟΚ σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του με τις αλλαγές που έκανε.  Μάλιστα στο 82' ο Μουργκ έχασε εξ επαφής ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ που θα "κλείδωνε" νωρίτερα τη νίκη. Το ματς της Τούμπας ουσιαστικά ολοκληρώθηκε στο 90΄ με το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, που σημείωσε ο Μίκαελ Κρμέντσικ, ο οποίος από κοντά είχε εύκολη δουλειά, πλασάροντας στην εστία του Κλέιμαν για το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Κίτρινες: Αντρ. Ζίφκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί - Κλέιμαν, Κιάκος, Περέα, Δουβίκας
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Περέιρα (46' Βιεϊρίνια), Εσίτι (46' Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (84' Αουγκούστο), Τζόλης (78' Μουργκ), Σφιντέρσκι (67' Κρμέντσικ)
ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπες): Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο (86' Ντεντάκης), Μήτογλου, Σάντος, Ριένστρα, Κιάκος (68' Μαρτίνες), Μπαρτόλο, Περέα (63' Νίνης), Ρενάτο, Δουβίκας.

 

madata.gr

Πηγή: daypress.gr
Post
Αθλητικά Παρασκευή 17.10.2025

Στο Μαλεβίζι Σάββατο και Κυριακή οι Πανελλήνιοι Ποδηλατικοί Αγώνες 33α Καζαντζάκεια

Με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Μαλεβιζίου της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025 οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ποδηλασίας “33α

Post
Αθλητικά Τετάρτη 15.10.2025

Ο Πρόεδρος Ισίδωρος Κούβελος ανακοίνωσε το νέο πολύπλευρο ρόλο της ΕΟΕ στη στήριξη των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των αθλητών

Συνάντηση για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος και ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Χανδακάς, με τους εκπροσώπους των

Post
Αθλητικά Τρίτη 14.10.2025

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η «χυλόπιτα», η Μαράια, ο Σπανούλης και η ζωή πέρα από το μπάσκετ

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, μιλώντας ανοιχτά για την οικογένεια, τη σύζυγό του Μαράια, τον