Image
Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 17:47 Είς Υγείαν

Κoρovoϊός: 445 νέα κρούσματα σήμερα, 36 νεκροί και 353 διασωληνωμένοι

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (10/1) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 445, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 445, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 144738 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 5263 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 353 (68.8% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 104 ετών), ενώ η διάμεση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 24 έως 103 ετών).

 

 

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 30.09.2026

Υγειονομικοί Κρήτης: «Οι ανακαινίσεις δεν αρκούν χωρίς προσωπικό» (vid)

Tη δική τους απάντηση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη δίνουν εργαζόμενοι και γιατροί των δημόσιων δομών Υγείας της Κρήτης, αναδεικνύοντας τα προβλήματα υποστελέχωσης, τις ελλείψεις σε βασικές ειδι

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 29.09.2026

«Μεγαλώνουμε με Υγεία – Διατηρούμε τη Μνήμη»: Ημερίδα για την άνοια, την πρόληψη και την υγιή γήρανση στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Μια σημαντική ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την άνοια, την πρόληψη, την υγιή γήρανση, τη φροντίδα και τη διατήρηση της ποιότητας ζωής στην Τρίτη ηλικία, διοργανώνουν ο Δήμος Μινώα Πεδιάδ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 29.09.2026

7η ΥΠΕ Κρήτης: Εκδηλώσεις Ευαισθητοποίησης και Αντιμετώπισης της Παχυσαρκίας ¨ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ¨

Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας, με σοβαρές ιατρικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις. Περιλαμβάνεται στη Διεθνή Κατάταξη Παθήσεων (International Classifi