Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2020 16:52 Πολιτική

Σύσκεψη Τσίπρα με λοιμωξιολόγους: Θέλουμε πλήρη διαφάνεια επιδημιολογικών στοιχείων


Τηλεδιάσκεψη με γιατρούς, λοιμωξιολόγους και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον τον αρμόδιο τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Τσίπρας έθεσε κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με τη πορεία της πανδημίας, τις αιτίες που τα κρούσματα παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα παρά το lockdown, καθώς και για την αξιοπιστία των στοιχείων, βάση των οποίων η Επιτροπή καλείται να εισηγηθεί για τη διαχείριση της πανδημίας.  

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως κρίσιμο θέμα τη διαφάνεια και τη δημοσιότητα των επιδημιολογικών στοιχείων ανά περιφέρεια, για την ασφαλή παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας και τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε ως παράδειγμα την εμπειρία του από την επίσκεψη στη Δράμα, όπου εκπρόσωποι φορέων της πόλης του κατήγγειλαν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για την επιδείνωση των στοιχείων και την ένδεια έγκαιρων δειγματοληπτικών τεστ για να υπάρχει εικόνα της επιδείνωσης της μετάδοσης του ιού στη κοινότητα. Αποτέλεσμα ήταν μέσα σε μία μέρα ξαφνικά από πράσινη περιοχή να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε το προβληματισμό του για τη σταθερή αύξηση των αριθμών των διασωληνομένων συμπολιτών μας, καθώς και τον διαρκώς υψηλό αριθμό θανάτων. 

Εξέφρασε δε την απορία γιατί δεν δίνονται στοιχεία για την αναλογία θανάτων εντός και εκτός ΜΕΘ. 

Από την πλευρά των επιστημόνων επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρχει δημοσιότητα όλων των επιδημιολογικών δεδομένων και πλήρης διαφάνεια από τη πλευρά του ΕΟΔΥ. 

Τόνισαν, επίσης, ότι η εικόνα εξέλιξης των κρουσμάτων ανά περιφέρεια δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής υπόψιν της Επιτροπής. 

Ως προς τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όλοι συμφώνησαν με την ανάγκη άμεσης επίταξης ιδιωτικών κλινικών και αύξησης του αριθμού των διενεργούμενων τεστ, με συνταγογράφησή τους, ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους και να υπάρχει σαφής εικόνα της διασποράς στην κοινότητα.

 

madata.gr
Post
Πολιτική Τρίτη 28.07.2026

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χουρδάκης

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε με τον Βουλευτή, Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος. «Καλωσ

Post
Πολιτική Τρίτη 28.07.2026

Η αύξηση του κόστους των καυσίμων πιέζει ασφυκτικά τις τουριστικές μεταφορές της Κρήτης

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.

Post
Πολιτική Τρίτη 28.07.2026

Ελένη Βατσινά: «Η συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει εργαλείο κυβερνητικών σκοπιμοτήτων»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στους θεσμούς, το κράτος δικαίου και τη λειτουργία της Δημοκρατίας άσκησε η Ηρακλειώτισσα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ελένη Βα