Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2020 16:52 Πολιτική

Σύσκεψη Τσίπρα με λοιμωξιολόγους: Θέλουμε πλήρη διαφάνεια επιδημιολογικών στοιχείων


Τηλεδιάσκεψη με γιατρούς, λοιμωξιολόγους και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον τον αρμόδιο τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Τσίπρας έθεσε κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με τη πορεία της πανδημίας, τις αιτίες που τα κρούσματα παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα παρά το lockdown, καθώς και για την αξιοπιστία των στοιχείων, βάση των οποίων η Επιτροπή καλείται να εισηγηθεί για τη διαχείριση της πανδημίας.  

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως κρίσιμο θέμα τη διαφάνεια και τη δημοσιότητα των επιδημιολογικών στοιχείων ανά περιφέρεια, για την ασφαλή παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας και τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε ως παράδειγμα την εμπειρία του από την επίσκεψη στη Δράμα, όπου εκπρόσωποι φορέων της πόλης του κατήγγειλαν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για την επιδείνωση των στοιχείων και την ένδεια έγκαιρων δειγματοληπτικών τεστ για να υπάρχει εικόνα της επιδείνωσης της μετάδοσης του ιού στη κοινότητα. Αποτέλεσμα ήταν μέσα σε μία μέρα ξαφνικά από πράσινη περιοχή να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε το προβληματισμό του για τη σταθερή αύξηση των αριθμών των διασωληνομένων συμπολιτών μας, καθώς και τον διαρκώς υψηλό αριθμό θανάτων. 

Εξέφρασε δε την απορία γιατί δεν δίνονται στοιχεία για την αναλογία θανάτων εντός και εκτός ΜΕΘ. 

Από την πλευρά των επιστημόνων επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρχει δημοσιότητα όλων των επιδημιολογικών δεδομένων και πλήρης διαφάνεια από τη πλευρά του ΕΟΔΥ. 

Τόνισαν, επίσης, ότι η εικόνα εξέλιξης των κρουσμάτων ανά περιφέρεια δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής υπόψιν της Επιτροπής. 

Ως προς τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όλοι συμφώνησαν με την ανάγκη άμεσης επίταξης ιδιωτικών κλινικών και αύξησης του αριθμού των διενεργούμενων τεστ, με συνταγογράφησή τους, ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους και να υπάρχει σαφής εικόνα της διασποράς στην κοινότητα.

 

madata.gr
Post
Πολιτική Σάββατο 05.07.2025

Μάξιμος Σενετάκης: Με τον Χρίστο Δήμα στο Καστέλι

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα στο Ηράκλειο και την επίσκεψη στο αεροδρόμιο του Καστελίου ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωσ

Post
Πολιτική Σάββατο 05.07.2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπό ασφυκτική πίεση η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Tην ίδια ώρα κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση κα

Post
Πολιτική Σάββατο 05.07.2025

Β. Κικίλιας από Σάμο: «Με κάμερες drone και νέες προσλήψεις ενισχύουμε το Λιμενικό που παλεύει στο Αιγαίο»

«Προχωρούν οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες νέων σκαφών του Λιμενικού Σώματος, νέων μέσων τελευταίας τεχνολογίας, κάμερες drone, δορυφορικές λήψεις και ό,τι άλλο ψηφιακό απαιτείται, ώστε να αν