Image
Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2020 16:31 Πολιτική

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης ενέκρινε την πρώτη πληρωμή για την ενίσχυση των δικαιούχων παραγωγών λαϊκών αγορών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με γνώμονα την ενίσχυση των αγροτών που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την αποτροπή μετάδοσης της νόσου του κορωνοϊού, ενέκρινε την πληρωμή της ενίσχυσης προς τους παραγωγούς λαϊκών αγορών.

Το συνολικό ποσό που διατίθεται στην πρώτη αυτή πληρωμή ανέρχεται συνολικά σε 7.175.600 ευρώ και αφορά 7.966 δικαιούχους παραγωγούς πωλητές σε λαϊκές αγορές με την πίστωση των λογαριασμών τους να έχει ξεκινήσει σταδιακά να πραγματοποιείται από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου.

Υπογραμμίζεται ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και νέα πληρωμή για τους δικαιούχους που δεν συμπεριελήφθησαν στην αρχική.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βορίδης, το Υπουργείο θα συνεχίσει να ενισχύει αδιάκοπα τους Έλληνες παραγωγούς που υπέστησαν ζημία από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου εκείνοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα να παράγουν και να διακινούν τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά τους προϊόντα.

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 20.04.2026

Βασίλης Κικίλιας από Ηράκλειο: «Προτεραιότητα η ασφάλεια και η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος» (vid)

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπουργού στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου βρέθηκαν οι αυξημένες προσφυγικές ροές, η ασφάλεια των επιβατών και η ανακοίνωση νέων προσλήψεων. Επίσκεψη στο Λιμεναρχεί

Post
Πολιτική Δευτέρα 20.04.2026

Ο Αθανάσιος Καββαδάς νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του Μακάριου Λαζαρίδη αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Καββαδάς. Ο Αθανάσιος Καββαδάς, βουλευτής Λευκάδ

Post
Πολιτική Δευτέρα 20.04.2026

«Φωτιά» μετά την παραίτηση Λαζαρίδη: Στην Κρήτη ο Μητσοτάκης – Κρίσιμες άρσεις ασυλίας στη Βουλή

Μετά από ένα έντονο πολιτικά Σαββατοκύριακο με την παραίτηση του Μακάριου Λαζαρίδη από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να κυριαρχεί, η εβδομάδα που ξεκινά προμηνύεται εξίσου θερμή. Στο επίκ