Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2020 12:29 Οικονομία

Δώρο Χριστουγέννων μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Κανόνας τα 534€ όχι τα 800€


Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι τα 534 ευρώ είναι ο κανόνας της αποζημίωσης στις αναστολές εργασίας και όχι τα 800 ευρώ του Νοεμβρίου καθώς αυτά «αποτέλεσαν εξαίρεση».

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» στο Open για το καθεστώς των αναστολών εργασίας, που έχει επιβάλλει σε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις η κυβέρνηση ως μέτρο στήριξης της οικονομίας για τον μετριασμό των επιπτώσεων από τον κορονοϊό, καθώς και για τις αμοιβές των εργαζόμενων, που εργάζονται σε επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί άλλο 800άρι, καθώς «το επίδομα 800 ευρώ ήταν η εξαίρεση του Νοεμβρίου. Ο κανόνας είναι το επίδομα των 534 ευρώ. Πάντα είναι σε αντιστοίχιση της οικονομίας, δεν μπορούμε να δώσουμε 800άρι και τον Δεκέμβρη» απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση λόγω και των εορτών το κονδύλι να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τα «δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν» ενώ ξεκαθάρισε ότι «προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να στηρίξουμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Σε λίγο θα πληρώσουμε τις αναστολές των εργαζομένων».

Δώρο Χριστουγέννων

Σε ερώτηση για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους σε αναστολή τόνισε ότι θα κατατεθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Για τις συντάξεις είπε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη μείωσης συντάξεων, ενώ στο τέλος του 2021 θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις. Τόνισε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση για μείωση συντάξεων, αλλά επεσήμανε ότι αντιθέτως θα γίνει αύξηση.

Τέλος, για όσους έχουν οφειλές σε Ταμεία τόνισε ότι «δεν θα υπάρξουν 120 δόσεις για παλαιές οφειλές».

Όσον αφορά την κριτική από την αντιπολίτευση ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος δεν ψηφίζει ένα διαρθρωτικό μέτρο υπέρ των εργαζομένων». Ξεκαθάρισε επίσης ότι «το επίδομα ανεργίας και γενικά τα επιδόματα του ΟΑΕΔ δεν θα επηρεαστούν. Η σκόπιμα αλλοιώνουν την αλήθεια ή δεν ξέρουν να διαβάζουν».

 

madata.gr
Post
Οικονομία Τρίτη 07.04.2026

Fuel Pass 2026: Διακοπή λειτουργίας της πλατφόρμας και αιτήσεις με ΑΦΜ από την Τρίτη 7.4.2026

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή των αιτήσεων και η αποφυγή καθυστερήσεων λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας, η εφαρμογή θα λειτουργήσει τις επόμενες

Post
Οικονομία Δευτέρα 06.04.2026

Αυξήσεις 40€ στους μισθούς Δημοσίου από 1η Απριλίου

Οικονομική ενίσχυση κατά 40 ευρώ τον μήνα, με αναδρομική ισχύ από την 1η Απριλίου, φέρνει στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ η επόμενη εκκαθάριση μισθοδοσίας, η οποία θα πραγματοπ

Post
Οικονομία Δευτέρα 06.04.2026

Fuel Pass: Ανοίγει σήμερα, Μ. Δευτέρα, η πλατφόρμα – Ποιοι δικαιούνται έως 60 ευρώ

Ανοίγει σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, η πλατφόρμα για το Fuel Pass που αφορά την επιδότηση καυσίμων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το Fuel Pass ανέρχεται στα 50 ευρώ (60 ευρώ για τα νησιά) για τα αυτοκίνη