Image
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 13:42 Αθλητικά

Ικανοποίηση Αυγενάκη για την ανάθεση στο Ηράκλειο του Παγκοσμίου μπάσκετ Κωφών του 2023

 Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερώθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), Ιωσήφ Σταυρακάκη, ότι ανατέθηκε στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο Ηράκλειο Κρήτης, η διοργάνωση του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών, το 2023, με τη συμμετοχή 32 χωρών.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (Deaf International Basketball Federation) επέλεξε τελικά τη χώρα μας, αντί της Άγκυρας, έπειτα και από την επιθεώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποίησε στα κλειστά γυμναστήρια Δύο Αοράκια, Παναπιστημίου, Λίντο και Ηροδότου, στις 23 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της DIBF, Γιάννης Στουφής και Γιούργκεν Έντρες, είχαν συναντηθεί με τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος από τότε είχε δηλώσει τη στήριξή του στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Στην ενημέρωση του υφυπουργού Αθλητισμού από τον πρόεδρο της ΕΟΑΚ, για το ευτυχές γεγονός της ανάληψης της Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο κ. Σταυρακάκης ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη «από καρδιάς για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για μια εξαιρετική σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο διοργάνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή: kontemiri.gr
Post
Αθλητικά Τρίτη 14.07.2026

Super League: Νέα ισοπαλία στις εκλογές προέδρου – Στην τρίτη ψηφοφορία θα κριθούν όλα

Για δεύτερη διαδοχική φορά άκαρπη απέβη η διαδικασία εκλογής προέδρου της Super League, καθώς οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος συγκέντρωσαν από επτά ψήφους, με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομο

Post
Αθλητικά Δευτέρα 13.07.2026

Στην Αλ Αΐν ο Γιώργος Γιακουμάκης με τριετές συμβόλαιο

Ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της Αλ Αΐν, με την ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να ανακοινώνει την απόκτησή του. Ο 29χρονος διεθνής επιθετικός ολοκλήρωσε τις επαφές με

Post
Αθλητικά Παρασκευή 10.07.2026

Στον ΟΦΗ μέχρι το 2028 ο Σιέλης

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς ποδοσφαιριστή, Χρίστου Σιέλη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Ο 26χρονος αμυντικός, γεννημένος στηνΚύπροστις 2 Φεβρουαρίου 2000,