Image
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 13:42 Αθλητικά

Ικανοποίηση Αυγενάκη για την ανάθεση στο Ηράκλειο του Παγκοσμίου μπάσκετ Κωφών του 2023

 Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερώθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), Ιωσήφ Σταυρακάκη, ότι ανατέθηκε στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο Ηράκλειο Κρήτης, η διοργάνωση του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών, το 2023, με τη συμμετοχή 32 χωρών.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (Deaf International Basketball Federation) επέλεξε τελικά τη χώρα μας, αντί της Άγκυρας, έπειτα και από την επιθεώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποίησε στα κλειστά γυμναστήρια Δύο Αοράκια, Παναπιστημίου, Λίντο και Ηροδότου, στις 23 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της DIBF, Γιάννης Στουφής και Γιούργκεν Έντρες, είχαν συναντηθεί με τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος από τότε είχε δηλώσει τη στήριξή του στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Στην ενημέρωση του υφυπουργού Αθλητισμού από τον πρόεδρο της ΕΟΑΚ, για το ευτυχές γεγονός της ανάληψης της Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο κ. Σταυρακάκης ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη «από καρδιάς για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για μια εξαιρετική σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο διοργάνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή: kontemiri.gr
Post
Αθλητικά Σάββατο 04.04.2026

Παραμένει για ακόμη 3 χρόνια στον ΟΦΗ ο Ανδρούτσος

Παραμένει για ακόμη 3 χρόνια στον ΟΦΗ ο Ανδρούτσος και συγκεκριμένα ωςτο καλοκαίρι του 2029, καθώςυπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του. Στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ_ΟΦΗ αναφέρει: ΗΠΑΕ ΟΦΗ 1925, με ιδια

Post
Αθλητικά Πέμπτη 02.04.2026

Στο Παγκρήτιο Στάδιο η προετοιμασία γερμανικών ομάδων στίβου

Για άλλη μια χρονιά, οι εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου αποτελούν πόλο έλξης για την προετοιμασία αθλητών στίβου από ευρωπαϊκές χώρες. Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεκαήμερη προετοιμασία δύο ομάδων Γε

Post
Αθλητικά Δευτέρα 30.03.2026

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου βράβευσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης για τη στήριξή στο RUN GREECE και τον κλασικό αθλητισμό

Το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό βράβευσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης στη «Γιορτή Στίβου» που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το απόγευμα του Σαββάτου 28/3, για τ