Image
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 11:31 Εκτός Ελλάδος

Τον έφαγαν τον άνθρωπο! Έσπασε το πόδι του ο Τζο Μπάιντεν

Πιο σοβαρός απ’ ότι έδειχνε αρχικά είναι ο τραυματισμός που υπέστη το Σάββατο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ έπαιζε με ένα από τα σκυλιά του. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του γραφείου του, ο Τζο Μπάιντεν οδηγήθηκε την Κυριακή σε κλινική, για να εξεταστεί από ορθοπεδικό, καθώς ο τραυματισμός του αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή. Οι εξετάσεις, αλλά και η αξονική τομογραφία εντόπισαν μικροσκοπικά κατάγματα και θα χρειαστεί να φορέσει προστατευτική μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες, όπως δήλωσε ο γιατρός του.

Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι ο Μπάιντεν είχε απλώς πάθει διάστρεμμα στον αστράγαλο, αλλά έδωσαν εντολή για συμπληρωματικές εξετάσεις του τραύματος.

«Αξονική που έγινε στη συνέχεια επιβεβαίωσε ρωγμώδη (μικρά) κατάγματα», διευκρινίζει ο προσωπικός του γιατρός Κέβιν Ο’Κόνορ σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Μπάιντεν. «Θα χρειαστεί πιθανόν μια μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες», προσθέτει ο γιατρός του.

Μετά την νίκη του επί του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Μπάιντεν θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ όταν ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Η υγεία του είναι πιθανόν να παρακολουθείται στενά από τους συμμάχους του, αλλά και από τους αντιπάλους του.

Ο Τραμπ, ο οποίος δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές και αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών στο δικαστήριο, ευχήθηκε στον Μπάιντεν ταχεία ανάρρωση. «Γίνε καλά γρήγορα!», αναφέρει ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

 

 

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 02.04.2026

Σκληρό τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν: «Συμφωνία τώρα, πριν να είναι πολύ αργά»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δημοσίευσε βίντεο από τον βομβαρδισμό της μεγαλύτερης γέφυρας του Ιράν, την ώρα που οι αεροπορικές επιδρομές πλήττουν την Τεχεράνη και την Καράτζ. Σε μια κίνηση που κλιμακώνει κ

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 02.04.2026

62η Διάσκεψη Μονάχου: Το ΝΑΤΟ μπροστά σε ένα «Συναινετικό Διαζύγιο» ή μια Νέα Αρχή;

Στο επίκεντρο του «Νταβός με όπλα» η πίεση των ΗΠΑ προς την Ευρώπη για αμυντική αυτονόμηση και το τέλος της εποχής της «λευκής επιταγής». Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ καταφθάνουν στο Μό

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 02.04.2026

Στη Βραζιλία κατατέθηκε νομοσχέδιο για την κοινή κηδεμονία των ζώων συντροφιάς μετά το διαζύγιο

Η Βραζιλία ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει κοινή κηδεμονία για τα ζώα συντροφιάς μετά από διαζύγιο, βάζοντας τέλος στις διαφωνίες για το ποιος θα κρατήσει το κατοικίδιο. Σύμφωνα με το μέτρο, αν ένα