Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 21:23 Ειδήσεις

Κορονοϊός: 99 νεκροί και 608 διασωληνωμένοι - 2.018 νέα κρούσματα


Ανακοινώθηκαν τα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 2018 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 99306, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες.

4851 (4.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25924 (26.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

608 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 166 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 524 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 99 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2001 θανάτους συνολικά στη χώρα. 806 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

 
Post
Ειδήσεις Τρίτη 03.02.2026

Σάκης Αρναούτογλου προς Κυπριακή Προεδρία : Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί δίπλα στους αλιείς της.

Τις προτεραιότητες που οφείλει να θέσει η επερχόμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της αλιείας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος ανέδειξε ο ευρωβουλευτ

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 02.02.2026

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: Ισχυρότερη Πολιτική Προστασία σημαίνει Ευρωπαϊκή ασπίδα για τις κρίσεις.

Στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εισηγητής της Σοσιαλιστικής Ομάδας Σάκης Αρναούτογλου, στη συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό τ

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 02.02.2026

Κώστας Αρβανίτης: Αμίαντος στα δημόσια κτίρια. Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας από την Κομισιόν

Ένα χρόνο μετά την απάντηση της Κομισιόν ότι η αφαίρεση του καρκινογόνου αμίαντου από τα δημόσια κτίρια αποτελεί προτεραιότητα και ευθύνη των κρατών μελών, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να καθυστερ