Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 18:02 Είς Υγείαν

Δωρεά 174 ΜΕΘ και ΜΑΦ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Όπως ενημέρωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις προαναφερθείσες κλίνες, οι 33 θα προστεθούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου ήδη ολοκληρώθηκε προηγούμενη δωρεά του ΙΣΝ, ύψους 7,7 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία.

Η συγκεκριμένη δωρεά εξασφάλισε επιπρόσθετα την προμήθεια περισσότερων από 850 νέων κλινών (για την αντικατάσταση όλων των κλινών του Νοσοκομείου), εκ των οποίων οι 53 προορίζονται για τις ΜΕΘ, ΜΑΦ και τη Μονάδας Εμφραγμάτων, καθώς και 150 ιατρικών μηχανημάτων.

Πέραν της δωρεάς προς το Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός», η Πρωτοβουλία για την Υγεία περιλαμβάνει σειρά έργων υποδομών, προμήθειας εξοπλισμού και προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Στόχος είναι η ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση του τομέα δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, με γνώμονα τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας για όλους τους πολίτες και την ενδυνάμωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της χώρας.

Η Πρωτοβουλία, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποιείται με χρηματοδότηση του ΙΣΝ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος, «η τακτική ενημέρωση δημοσιεύεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ΙΣΝ για διασφάλιση διαφάνειας και αναλυτικής πληροφόρησης των πολιτών, καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης και υλοποίησης των έργων και δράσεων που εντάσσονται στην Πρωτοβουλία. Για εμάς, στο ΙΣΝ, είναι βασική αρχή πως η διαδικασία είναι εξίσου σημαντική με το τελικό έργο».

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Σάββατο 16.01.2021

Κορονοϊός: 510 κρούσματα σήμερα 16 Ιανουαρίου – 20 νέοι θάνατοι, στους 323 οι διασωληνωμένοι

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα του κορονοϊού τα οποία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ «Σήμερα ανακοινώνουμε 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊο

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 16.01.2021

Κορονοϊός: Σε τι διαφέρουν τα τεστ με δείγμα σιέλου και ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος

Η διάγνωση της λοίμωξης στον ιό SARS-COV-2 με μοριακά τεστ που βασίζονται σε RT-PCR γίνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό των αναλύσεων σε δείγματα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος. Πολύ πρόσφατα όμως δημοσιεύθηκ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 15.01.2021

Αισιόδοξη η Παγώνη: Μαζικά τεστ για τον περιορισμό της νόσου. Προτεραιότητα η Γ’ Λυκείου

Αισιόδοξη για την πτώση των κρουσμάτων αλλά και την ύφεση στα σκληρά δεδομένα που αφορούν διασωληνωμένους και νεκρούς, παρουσιάστηκε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γ