Image
Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 15:01 Βλέπω/Ακούω

Βίντεο από τη στιγμή της κατολίσθησης στον Ισθμό της Κορίνθου

Οι διελεύσεις από την διώρυγα αναστέλλονται έως τις 24 Νοεμβρίου

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης βάθους στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, μετά την νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο πρανές της Πελοποννήσου.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία “Διώρυγος Κορίνθου”, «η κατάπτωση σημειώθηκε στην ίδια χιλιομετρική θέση του βιολογικού που καταγράφηκε και στις 13 Νοεμβρίου, λόγω πιθανών γεωλογικών φαινομένων στην συγκεκριμένη θέση».

Σύμφωνα πάντα με την εταιρία, «οι εργασίες θα εκτελούνται επί 24ώρου βάσεως, έως ότου απομακρυνθεί όλη η ποσότητα των εκτιμώμενων 1.200 κυβικών, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 24 Νοεμβρίου και η διώρυγα θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εταιρία “Διώρυγος Κορίνθου”, ανακοίνωσε ότι προτίθεται «να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την ανεύρεση της αιτίας εκδήλωσης αυτών των φαινομένων, καθώς και την εξεύρεση τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισής τους».

Υπενθυμίζεται πως χθες βράδυ η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης του φορτηγού πλοίου "SEAVEN STAR" εντός του Ισθμού με επιβαίνοντες δεκαεπτά μέλη πλήρωμα.

Ακολούθησαν εργασίες αποκόλλησης του πλοίου από πλωτό γερανό, ενώ στη συνέχεια το "SEAVEN STAR" ρυμουλκήθηκε από ρυμουλκό και αγκυροβόλησε με ασφάλεια εκτός του λιμένα Κορίνθου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες επιθεώρησης των υφάλων.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε προσωρινά μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 
 

https://www.news.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 06.02.2026

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των μεταφορών

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση μεταφορών, με το οποίο επιλύονται συσσωρευμένα τεχνικά, θεσμικά και

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 06.02.2026

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις για τη δημιουργία, αναβάθμιση και ανάδειξη πεζοπορικών και περιπατητικών διαδρομών

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν στη δημιουργία, αναβάθμιση και ανάδειξη δικτύων πεζοπορικών και περιπατητικών διαδρομών σε συγκεκρ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 06.02.2026

Πρόσκληση Συμμετοχής στην Εκδήλωση REBRAIN GREECE LONDON

Καλούμε τους επιχειρηματικούς ομίλους και εταιρίες που αναζητούν στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στην επερχόμενη εκδήλωση εξωστρέφειας για την προσέλκυση Ελλήν