Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 13:10 Πολιτική

Πιερρακάκης: Ραντεβού με sms για το εμβόλιο κορονοϊού – Κατάθεση πινακίδων με ένα κλικ


 

Ο πολίτης θα κλείνει αυτόματο ραντεβού μέσω SMS για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Πιερρακάκης με αφορμή συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Θέλουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό του ραντεβού όσο πιο απλό γίνεται» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης και εξήγησε πως για αυτο τον σκοπό θα αξιοποιηθούν τρία κανάλια: Θα αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού, το προφανές, τηλεφωνικό κέντρο για εκείνους που δεν έχουν εξοικείωση με ψηφιακά συστήματα, αλλά και ένα πρόσθετο –και πολύ ευκολότερο- κανάλι για τον πολίτη που το χαρακτήρισε καινοτομία:

«Εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση –και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει μέσω gov.gr- το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνεις το εμβόλιο» διευκρίνισε.

«Να γραφτούν όσοι δεν έχουν γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση για να μπορέσουν να διευκολυνθούν. Πρέπει να γραφτούμε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

Για τις πινακίδες των αυτοκινήτων ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι ήταν μια ιδέα της ΑΑΔΕ, του κ. Πιτσιλή και του υπουργείου Οικονομικών που το υπουργείο του την αγκάλιασε.

Δηλώνεις σε πλατφόρμα ψηφιακά ακινησία (οχήματος) χωρίς να χρειάζεται να πας τις πινακίδες σου στην εφορία για να μην πληρώνεις τέλη… Εφόσον όμως κυκλοφορείς (παρότι έχεις δηλώσει ψηφιακά κατάθεση πινακίδων), ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα.

Πηγή: skai

 

Post
Πολιτική Τετάρτη 07.10.2026

Οι διαφημίσεις της ΔΕΗ και η ισόρροπη πρόσβαση των περιφερειακών ΜΜΕ

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης τις διαφημίσεις της ΔΕΗ και την ισόρροπη πρόσβαση των περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καταθέτοντας Ερώτηση και Αίτηση Κατάθε

Post
Πολιτική Τετάρτη 07.10.2026

Κ. Σπυριδάκη: «Ο Προσωπικός Βοηθός δεν μπορεί να αποκλείει στην πράξη ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη»

Σε μία εκτενή και τεκμηριωμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους αποκλεισμούς και τις σοβαρές δυσλειτουργίες που καταγράφονται στην εφαρμογή της υπηρεσίας «Προσωπικός Βοηθός» προχώρησε η

Post
Πολιτική Τρίτη 06.10.2026

Χρίστος Δήμας: Ξεκινά η κατασκευή του Λιμένα Αλιευτικών Σκαφών Νέου Μαρμαρά

Υπεγράφη σήμερα, στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, η 1η Συμπληρωματική Σύμβαση, ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, για το έργο «Ολοκλήρωση – Βελτίωση Λιμένα Αλιευτικών Σκαφών Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής»,