Image
Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 10:30 Εκτός Ελλάδος

Προκαλεί και πάλι η Άγκυρα – Το Oruc Reis θα ολοκληρώσει τις εργασίες του στις 29 Νοεμβρίου

 

Συνεχίζει τις εμπρηστικές συμπεριφορές η Τουρκία με το υπουργείο Ενέργειας της χώρας να εκδίδει ανακοίνωση και να δηλώνει πως το Oruc Reis θα βρίσκεται στις περιοχή μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

«Το πλοίο Oruc Reis στο πλαίσιο του προγράμματος “Demre 2B συλλογής δεδομένων” ξεκίνησε έρευνες στις 10 Αυγούστου και μέχρι σήμερα συγκέντρωσε δεδομένα σε έκταση 8.149 τετρ. χιλιομέτρων. Με τη σημερινή (σ.σ χθεσινή) NAVTEX θα γίνει συγκέντρωση δεδομένων σε περιοχή 2.806 τετρ. χιλιομέτρων και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου» ανέφερε το υπουργείο σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV δήλωσε πως «το Oruc Reis μέχρι τέλους του μήνα είναι εκεί. Αργότερα μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες του και να αποχωρήσει από την περιοχή και να πάει σε εντελώς διαφορετικό σημείο. Δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο εκεί. Εμείς θέλουμε διερευνητικές επαφές. Να συζητήσουμε την υφαλοκρηπίδα, το καθεστώς των νησιών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Καλίν πρότεινε και «κοινές έρευνες και κοινές γεωτρήσεις» στην ανατολική Μεσόγειο.

 

 


Πηγή: skai
Post
Εκτός Ελλάδος Παρασκευή 06.03.2026

Έκλεισαν τα Στενά του Ορμούζ- Προβλήματα στην μεταφορά καυσίμων

Σχεδόν πλήρως έχει σταματήσει η θαλάσσια κυκλοφορία στα στενά του Hormuz, καθώς η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή διαταράσσει τη ζωτικής σημασίας θαλάσσια οδό μεταφοράς ενέργειας. Σύμφωνα με τ

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 05.03.2026

Ουκρανία: Το «μυστικό όπλο» των ΗΠΑ και του Κόλπου απέναντι στα ιρανικά drones

Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στα πεδία των μαχών του Κιέβου μετατρέπεται σε εξαγώγιμο προϊόν στρατηγικής σημασίας, προσφέροντας οικονομική και επιχειρησιακή «ανάσα» στις μοναρχίες του Περσ

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 05.03.2026

Εμανουέλ Μακρόν: Γαλλικό «δίχτυ προστασίας» στον Λίβανο για την αποτροπή γενικευμένου πολέμου

Σε μια δραματική έκκληση προς το Ισραήλ και το Ιράν προχώρησε ο Γάλλος Πρόεδρος, ανακοινώνοντας παράλληλα την αποστολή στρατιωτικού υλικού στη Βηρυτό. Με την ένταση στη Μέση Ανατολή να χτυπά «κ