Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 22:22 Βλέπω/Ακούω

Ο κορονοϊός χτυπάει τους νέους: 6.000 παιδιά κάτω των 17 ετών έχουν νοσήσει στην Ελλάδα


Αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε σήμερα σε θανάτους, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα σήμερα, κατέγραψαν μείωση. Ασφυκτιούν πλέον οι ΜΕΘ, καθώς πλέον στις μονάδες νοσηλεύονται και νέοι ηλικίας κάτω των 17 ετών.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι, σύμφωνα με το OPEN TV, 11 ασθενείς, ηλικίας 18 έως 39 ετών, νοσηλεύονται σε εντατικές, επιβεβαιώνοντας με τον πιο σκληρό τρόπο ότι κανείς δεν είναι άτρωτος. Την ίδια ώρα, σχεδόν 6.000 παιδιά κάτω των 17 ετών έχουν νοσήσει στη χώρα μας. Μια 35χρονη μητέρα περιγράφει πώς νόσησε, κολλώντας μάλιστα τον ιό από το 18 μηνών βρέφος της.

Ιμπρίαλος: Σημαντική μείωση στον μέσο όρο ηλικίας των νοσηλευομένων

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο OPEN TV, ο Κώστας Ιμπρίαλος, παθολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως έχει μειωθεί σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων ασθενών, με πολλούς από αυτούς να είναι γύρω στα 40 έτη, ενώ το τελευταίο διάστημα σε αυτούς έχουν προστεθεί και αρκετοί ασθενείς ηλικίας 30 ετών.

Αναφορικά με το αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποκείμενα νοσήματα, ο κ. Ιμπρίαλος τόνισε πως πλέον ένα ποσοστό της τάξεως του 30%-40% εξ αυτών δεν έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και παρόλ' αυτά χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

https://www.dikaiologitika.gr

 

 
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.07.2026

Σεισμική δόνηση κοντά στην Κάρπαθο- Κουνήθηκε η ανατολική Κρήτη

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14:06 στην Κάρπαθο και έγινε αισθητή έως την Κρήτη και τη Ρόδο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός είχε ένταση 5,2 Ρίχτερ, επίκεντρο 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.07.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 2/7/26

Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικέ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 01.07.2026

Τριπλή εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή η Βάγια Νέστορα, σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την τριπλή εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον θ