Image
Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 16:17 Είς Υγείαν

Λινού: Κίνδυνος για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ – Πρόταση για ψώνια μόνο με διανομείς

Για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού που καλπάζει στη χώρα μας μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους φίλους μας», τόνισε η κ. Λινού στην πρωινή εκπομπή του OPEN, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά δύσκολη» την κατάσταση.

Σχολιάζοντας τα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού είπε ότι «επαρκούν αλλά η νόσος είχε διασπαρθεί σε όλα τα σπίτια, σε όλες τις οικογένειές μας. Και στους χώρους εργασίας δεν εφαρμόζεται η τηλεργασία επαρκώς. Καλούν τον κόσμο στα γραφεία στις δημόσιες υπηρεσίες».

Σύμφωνα με την κ. Λινού είναι καθοριστικό να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα, αφού τα περισσότερα κρούσματα διασπείρονται αυτή τη στιγμή σε κλειστούς χώρους. Όπως ανέφερε η κ. Λινού, σύμφωνα με νέες μελέτες στην Αγγλία αυξάνονται τα κρούσματα και στα σούπερ μάρκετ και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά κινδυνεύουν.

Στο ερώτημα πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση απάντησε: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν έχουμε μελέτες για να ξέρουμε που πρέπει να παρέμβουμε. Υπάρχει πρόβλημα. Ανησυχώ για το ηθικό των λειτουργών υγείας, μην μπούμε σε κατάσταση burn out». Η καθηγήτρια επιδημιολογίας υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνονται δωρεάν τα τεστ και τα ψώνια να τα κάνουμε με διανομείς, ενώ όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων σημείωσε ότι «ίσως να ανοίξουμε τα δημοτικά, όχι τα γυμνάσια και τα λύκεια».

Σχολιάζοντας το εμβόλιο η κ. Λινού σημειώνει ότι πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να πείσουμε όσους είναι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, καθώς αυτό είναι παγκόσμιο και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. «Να μελετήσουμε τι είναι αυτό που θα τους πείσει» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 20.05.2026

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 17ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 17ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, με τίτλο «Το μέλλον της Υγείας περνά από το φαρμακείο», υπήρξε ιδιαίτερα δυναμική. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκ

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 20.05.2026

Εγκαινιάστηκε το νέο Συνεργαζόμενο Κέντρο του ΠΟΥ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Εστίαση στην ανθρωποκεντρική φροντίδα και την ποιότητα υγείας (vid)

Με διεθνή σημασία και ισχυρό συμβολισμό για το μέλλον της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Συνεργαζόμενου Κέντρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Πανεπ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 19.05.2026

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενημέρωσε 1.136 πολίτες στη Β. Ελλάδα για τον καρκίνο του μαστού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με επίκεντρο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την εξαήμερη καμπάνια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης με τίτλο: «