Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 23:37 Βλέπω/Ακούω

Βατόπουλος: Πρέπει να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κόσμου


Για το πόσο ανησυχητική είναι η κατάσταση για το σύστημα υγείας και για την πρόταση να γίνει ακόμη πιο αυστηρό το lockdown μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Η κατάσταση όπως όλοι οι συνάδελφοι μου λένε και τα νούμερα επιβεβαιώνουν είναι πολύ ανησυχητική, είπε ο κ. Βατόπουλος. Οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι ανεβαίνουν, αυτό το περιμέναμε, όμως εξακολουθούν και ανεβαίνουν τα κρούσματα, είπε ακόμη ο καθηγητής Μικροβιολογίας. Έχω μπροστά μου τα διαγράμματα, στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη έχει αρχίσει να φαίνεται μία επιπέδωση που στην Ελλάδα δεν την έχουμε δει, επισήμανε και συμπλήρωσε για το τι ακριβώς εννοούσε με το lockdown τύπου Κίνας.

«Πρότεινα να ξεκινήσει άμεσα μία συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο πλέον, κατά πόσο η ελληνική κοινωνία μπορεί να δεχθεί παραπάνω μέτρα», υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος και ανέλυσε: «Όπως όλοι θυμόμαστε στην Κίνα είχε απαγορευτεί κάθε κυκλοφορία στους δρόμους. Ούτε για τρόφιμα δεν μπορούσες να πας. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, διότι έχουμε και διαφορετική κουλτούρα και είμαστε διαφορετική κοινωνία, όμως πρέπει να συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει ώστε να το πάρει ο κόσμος στα «ζεστά», να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει πρόβλημα και να γίνει ότι είναι δυνατό για να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κόσμου».

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 26.06.2026

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΗΛΙΑ ΣΤΑΜΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών συμπίπτει με οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές εξελίξεις που δυσχεραίνουν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών και ευνοούν την αύξηση της χρήσης και τη διακίνηση

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 26.06.2026

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 24 προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Από σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 στις 18:00, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων πρόσληψης προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ, στο πλαίσιο της δράσης για την ε

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 26.06.2026

Μέχρι τις 17 Ιουλίου 2026 η ολοκλήρωση των προγραμμάτων «Εξοικονομώ» – Ποιοι ωφελούμενοι αφορά η παράταση

Περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών ή των επιχειρήσεών τους θα έχουν οι δικαιούχοι των προγραμμάτων «Εξοικονομώ», μετά τη νέα παράταση