Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 21:32 Πολιτική

Lockdown: Χριστούγεννα στο σπίτι με έως 10 άτομα - Το σχέδιο της κυβέρνησης για ρεβεγιόν


Μετά το δεύτερο lockdown και την σταδιακή άρση που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβρη, πρωτόγνωρες συνθήκες θα ζήσουμε για πρώτη φορά και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Η κυβέρνηση σχεδιάζει το άνοιγμα της εστίασης το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με πολύ πιο σκληρά πρωτόκολλα λειτουργίας σε σύγκριση με την πρώτη άρση των περιορισμών τον Μάιο. Ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί αν θα νομοθετήσει πιο «σφιχτό» ωράριο λειτουργίας για την εστίασης.

Σε κάθε περίπτωση, τα κυβερνητικά στελέχη ευελπιστούν να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέχρι της γιορτές και ο κόσμος να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η σύσταση της κυβέρνησης θα είναι οι πολίτες να περάσουν αυτές τις μέρες στο σπίτι οικογενειακά. Ο μέγιστός αριθμός ατόμων ανά σπίτι θα είναι τα 9-10 άτομα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

Δηλαδή σκοπός είναι να απαγορευτούν οι «εξαλλοσύνες» των προηγούμενων χρόνων, με πάρτι σε σπίτια από 30-40 άτομα και δυνατή μουσική. Το... πλάνο είναι φέτος τις γιορτές ο κόσμος να τις περάσει οικογενειακά, στο σπίτι, χωρίς μουσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή η κατάσταση του κορονοϊού θα είναι δύσκολη τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη ενώ τα πρόστιμα τους διοργανωτές μεγάλων πάρτι μεγάλα. Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την μοναχικότητα, η γιαγιά πρέπει να δει παιδιά και εγγόνια, οι γονείς πρέπει να δουν τα παιδιά τους, πρέπει να υπάρξουν χαρούμενες οικογενειακές στιγμές.

Μιλώντας για μετακινήσεις, τέλος είναι δεδομένο ότι οι μετακινήσεις εκτός νομού θα απαγορεύτουν και τον Δεκέμβρη υπό τον φόβο μεγάλης διασποράς από εκδρομείς που πηγαίνουν σε θέρετρα και εξοχικά.

 

 

dikaiologitika

 

 
Post
Πολιτική Τετάρτη 10.12.2025

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στα εγκαίνια και την παράδοση των νέων Στρατιωτικών Οικημάτων στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη», στο Χαϊδάρι

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025, στα εγκαίνια και στην παράδοση σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, των νέων Στρατιωτικών Οικ

Post
Πολιτική Τετάρτη 10.12.2025

Β. Κικίλιας: Οι αμερικανικές επενδύσεις σε ναυτιλία και ναυτιλιακές υποδομές θα φέρουν δυναμική ανάπτυξη

Στη σημασία της προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα, ιδιαίτερα στον τομέα της ναυτιλίας και των λιμενικών υποδομών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας,

Post
Πολιτική Τετάρτη 10.12.2025

Π. Μαρινάκης: «Μόλις οριστεί αντιπροσωπεία από τους αγρότες, θα γίνει συνάντηση» (vid)

Έκκληση στους αγρότες να ορίσουν αντιπροσωπεία και να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση απηύθυνε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας το πρωί τ