Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 21:32 Πολιτική

Lockdown: Χριστούγεννα στο σπίτι με έως 10 άτομα - Το σχέδιο της κυβέρνησης για ρεβεγιόν


Μετά το δεύτερο lockdown και την σταδιακή άρση που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβρη, πρωτόγνωρες συνθήκες θα ζήσουμε για πρώτη φορά και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Η κυβέρνηση σχεδιάζει το άνοιγμα της εστίασης το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με πολύ πιο σκληρά πρωτόκολλα λειτουργίας σε σύγκριση με την πρώτη άρση των περιορισμών τον Μάιο. Ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί αν θα νομοθετήσει πιο «σφιχτό» ωράριο λειτουργίας για την εστίασης.

Σε κάθε περίπτωση, τα κυβερνητικά στελέχη ευελπιστούν να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέχρι της γιορτές και ο κόσμος να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η σύσταση της κυβέρνησης θα είναι οι πολίτες να περάσουν αυτές τις μέρες στο σπίτι οικογενειακά. Ο μέγιστός αριθμός ατόμων ανά σπίτι θα είναι τα 9-10 άτομα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

Δηλαδή σκοπός είναι να απαγορευτούν οι «εξαλλοσύνες» των προηγούμενων χρόνων, με πάρτι σε σπίτια από 30-40 άτομα και δυνατή μουσική. Το... πλάνο είναι φέτος τις γιορτές ο κόσμος να τις περάσει οικογενειακά, στο σπίτι, χωρίς μουσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή η κατάσταση του κορονοϊού θα είναι δύσκολη τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη ενώ τα πρόστιμα τους διοργανωτές μεγάλων πάρτι μεγάλα. Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την μοναχικότητα, η γιαγιά πρέπει να δει παιδιά και εγγόνια, οι γονείς πρέπει να δουν τα παιδιά τους, πρέπει να υπάρξουν χαρούμενες οικογενειακές στιγμές.

Μιλώντας για μετακινήσεις, τέλος είναι δεδομένο ότι οι μετακινήσεις εκτός νομού θα απαγορεύτουν και τον Δεκέμβρη υπό τον φόβο μεγάλης διασποράς από εκδρομείς που πηγαίνουν σε θέρετρα και εξοχικά.

 

 

dikaiologitika

 

 
Post
Πολιτική Παρασκευή 25.09.2026

Κ. Σπυριδάκη από τη Βουλή: «Οι αγρότες δεν ποτίζουν τη γη τους με εξαγγελίες και Δελτία Τύπου»

Με μία ομιλία που έφερε στο βήμα της Ολομέλειας την πραγματική καθημερινότητα του αγροτικού κόσμου του Λασιθίου, τοποθετήθηκε η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κατερίνα Σπυριδάκ

Post
Πολιτική Πέμπτη 24.09.2026

Καρυστιανού: «Αν δεν μπούμε στη Βουλή, θα φύγω από την Ελλάδα»

Στους πολιτικούς της στόχους και στην προοπτική του κόμματός της αναφέρθηκε η Μαρία Καρυστιανού, δηλώνοντας πως η είσοδος στη Βουλή αποτελεί για την ίδια βασικό ορόσημο. «Αν δεν καταφέρουμε να

Post
Πολιτική Πέμπτη 24.09.2026

Μ. Χνάρης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει το σχέδιο και τη βούληση να δώσει ξανά στους ανθρώπους της θάλασσας προοπτική, ασφάλεια και αξιοπρέπεια»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνησηάσκησε ο Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,Μανόλης Χνάρης, κατά την 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρ