Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 21:32 Πολιτική

Lockdown: Χριστούγεννα στο σπίτι με έως 10 άτομα - Το σχέδιο της κυβέρνησης για ρεβεγιόν


Μετά το δεύτερο lockdown και την σταδιακή άρση που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβρη, πρωτόγνωρες συνθήκες θα ζήσουμε για πρώτη φορά και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Η κυβέρνηση σχεδιάζει το άνοιγμα της εστίασης το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με πολύ πιο σκληρά πρωτόκολλα λειτουργίας σε σύγκριση με την πρώτη άρση των περιορισμών τον Μάιο. Ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί αν θα νομοθετήσει πιο «σφιχτό» ωράριο λειτουργίας για την εστίασης.

Σε κάθε περίπτωση, τα κυβερνητικά στελέχη ευελπιστούν να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέχρι της γιορτές και ο κόσμος να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η σύσταση της κυβέρνησης θα είναι οι πολίτες να περάσουν αυτές τις μέρες στο σπίτι οικογενειακά. Ο μέγιστός αριθμός ατόμων ανά σπίτι θα είναι τα 9-10 άτομα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

Δηλαδή σκοπός είναι να απαγορευτούν οι «εξαλλοσύνες» των προηγούμενων χρόνων, με πάρτι σε σπίτια από 30-40 άτομα και δυνατή μουσική. Το... πλάνο είναι φέτος τις γιορτές ο κόσμος να τις περάσει οικογενειακά, στο σπίτι, χωρίς μουσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή η κατάσταση του κορονοϊού θα είναι δύσκολη τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη ενώ τα πρόστιμα τους διοργανωτές μεγάλων πάρτι μεγάλα. Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την μοναχικότητα, η γιαγιά πρέπει να δει παιδιά και εγγόνια, οι γονείς πρέπει να δουν τα παιδιά τους, πρέπει να υπάρξουν χαρούμενες οικογενειακές στιγμές.

Μιλώντας για μετακινήσεις, τέλος είναι δεδομένο ότι οι μετακινήσεις εκτός νομού θα απαγορεύτουν και τον Δεκέμβρη υπό τον φόβο μεγάλης διασποράς από εκδρομείς που πηγαίνουν σε θέρετρα και εξοχικά.

 

 

dikaiologitika

 

 
Post
Πολιτική Σάββατο 31.10.2026

Ελένη Βατσινά: Η ασφάλεια δεν μπορεί να περιμένει άλλο

Αναφορά στη Βουλή για την ανεπαρκή ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών του Ηρακλείου Την ανάγκη ουσιαστικής και άμεσης ενίσχυσης του στόλου των αστυνομικών υπηρεσιών του Ηρακλείου αναδεικνύει με Ανα

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.10.2026

Λευτέρης Αυγενάκης: «Οι servicers μπορεί να απουσιάζουν από τη Βουλή, αλλά δεν θα απουσιάζουν από τον έλεγχο και τη λογοδοσία»

Δήλωση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. «Κατα

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.10.2026

Ελένη Βατσινά: «Οι αυξήσεις στις συντάξεις πρέπει να φτάνουν πραγματικά στους συνταξιούχους – Όχι άλλες αδικίες με την προσωπική διαφορά»

Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τον τρόπο απόδοσης των συνταξιοδοτικών αυξήσεων από την Ελένη Βατσινά Τα προ