Image
Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 12:56 Γνώμες Νομός: Ηρακλείου

Μήνυμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης για το Πολυτεχνείο

H επέτειος του Πολυτεχνείου συμβολίζει τους αγώνες της νέας γενιάς ενάντια σε ανελεύθερα καθεστώτα. Στο Πολυτεχνείο οι νέοι εκείνης της εποχής έδειξαν πως μπορούν να παλέψουν με αυτοθυσία για αξίες και ιδανικά. Έστειλαν ένα μήνυμα προσπαθώντας να αφυπνίσουν μια κοινωνία, που είτε δυσφορούσε σιωπηλά είτε αδιαφορούσε μπροστά στο καθεστώς της τότε δικτατορίας.

Πράξη αντίστασης χαραγμένη στη συλλογική μνήμη ως θρυαλλίδα αφύπνισης για το δικαίωμα της παιδείας μέσα σε μια ελεύθερη κοινωνία. Ένα μήνυμα προς τυράννους, πως όταν χρειάζεται η νεολαία θα αψηφήσει τα πάντα για να διεκδικήσει τα δίκαια της, τα δίκαια της κοινωνίας.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου θα πρέπει να ενώνει όλους τους Έλληνες με δημοκρατική συνείδηση και πίστη στα δημοκρατικά ιδεώδη. Εκπέμπει διαχρονικά το μήνυμα πως η νέα γενιά, με το μέλλον της υποθηκευμένο και αβέβαιο δεν διστάζει να αμφισβητεί, να αγωνίζεται και διεκδικεί να ακούγεται.

Εκτός του εορτασμού μνήμης του αγώνα και της θυσίας των ηρώων εκείνης της εποχής, η σημερινή μέρα είναι επίσης ημέρα περίσκεψης και αναστοχασμού για τη νέα γενιά του σήμερα, μέσα σε έναν κόσμο, που διαρκώς αλλάζει, εξελίσσεται και μεταλλάσσεται. Της το οφείλουμε!
 

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Γνώμες Τετάρτη 08.07.2026

Λαγοκέφαλος: Από τα τέλη Σεπτεμβρίου το νέο πλαίσιο – Τι αλλάζει για τους αλιείς (vid)

Στα 5,33 ευρώ ανά κιλό καθορίζεται η αποζημίωση για την αλίευση λαγοκέφαλων από επαγγελματίες αλιείς, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κρήτης, Σταύρο Τζεδάκη, να υπογραμμίζει την ανάγκη γ

Post
Γνώμες Τρίτη 07.07.2026

Τα γκαζάκια του ανορθολογισμού

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Τη σημερινή μας παρέμβαση, αυτονόητα, την ξεκινάμε με την απεύθυνση των πιο βαθιών συλλυπητηρίων στην αγαπητή φίλη και συνάδελφο, δικηγόρο Θεσσαλονίκης, Αφροδίτη Νέστ

Post
Γνώμες Σάββατο 13.06.2026

Ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα - Η απορρύθμιση, η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και η εντατικοποίηση σκοτώνουν

Μία ακόμη εργαζόμενη έχασε τη ζωή της στον χώρο δουλειάς. Μία 56χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη συνεθλίβη από βιομηχανικό πλυντήριο την ώρα που εργαζόταν για το μεροκάματο. Το αίμα των εργαζομένων προστ