Παρασκευή 06 Νοεμβρίου 2020 22:45 Ειδήσεις

Πιέζεται το Σύστημα Υγείας από το δεύτερο κύμα της πανδημίας - Η κατάσταση στις ΜΕΘ


Ισχυρή είναι η πίεση που ασκεί στο Σύστημα Υγείας το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς για μια ακόμη ημέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Δευτέρα αυξημένο αριθμό διασωληνωμένων ασθενών (196) ενώ σε τετραψήφιο νούμερο παραμένουν και οι νέες μολύνσεις (2448 κρούσματα).

Σύμφωνα με στοιχεία που ΣΚΑΪ, από τις 396 κλίνες ΜΕΘ-COVID που λειτουργούν στην επικράτεια, οι 241 είναι κατειλημμένες.

Στην Αττική από τις 164 οι 106 είναι καλυμμένες και στην Θεσσαλονίκη από τις 91 οι 73 καλυμμένες.

Κορωνοϊός- Ελλάδα: 2448 νέα κρούσματα - 14 νέοι θάνατοι- 196 διασωληνωμένοι

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 2448 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες.

4369 (8.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15192 (29.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

196 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 14 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 715* θανάτους συνολικά στη χώρα. 279 (39.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

madata.gr
Post
Ειδήσεις Τετάρτη 05.08.2026

Κάγια Κάλλας σε Γ. Μανιάτη για «Γαλάζια Πατρίδα»: «Η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών»

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών της Ε.Ε στέλνει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Post
Ειδήσεις Τρίτη 04.08.2026

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ζήτησε από την Κομισιόν ο Γ. Αυτιάς λόγω των πυρκαγιών

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, με αφορμή τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα, ζητά με κατεπείγουσα επιστολή του ως εισηγητής της Επιτροπής Οικονομικών για τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισ

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 24.07.2026

Ράπισμα στην Τουρκία από την Κάγια Κάλας σε ερώτηση του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στο ΕΚ

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με επίκαιρη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας που δήλωσε ότι «Τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της Τουρ