Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2020 13:44 Ειδήσεις

Η τρομοκρατία επέστρεψε στην Ευρώπη: Το μακελειό στη Βιέννη μέσα από σοκαριστικά βίντεο


Η τρομοκρατία επέστρεψε στην Ευρώπη θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των σημερινών εφημερίδων μετά την φρικιαστική ένοπλη επίθεση στο κέντρο της Βιέννης το βράδυ της Δευτέρας 2/11 με αποτέλεσμα να υπάρχουν 4 νεκροί (3 πολίτες και ένας εκ των δραστών) καθώς και 15 τραυματίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νίχαμερ περιέγραψε σήμερα τον βαριά οπλισμένο άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε χθες βράδυ από πυρά αυστριακών αστυνομικών κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο κέντρο της Βιέννης με τον όρο «ισλαμιστής τρομοκράτης».

«Ζήσαμε χθες βράδυ μια επίθεση από τουλάχιστον έναν ισλαμιστή τρομοκράτη», είπε ο Νίχαμερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί επέτρεψαν να εξαχθεί το συμπέρασμα πως επρόκειτο περί «συμπαθούντα» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Τα βίντεο που έχουν δει το φως τις δημοσιότητας είναι σοκαριστικά ενώ σύμφωνα με ενημέρωση των αρχών εξετάζονται πάνω από 20.000 καταγραφές των δραστών και των επιθέσεων από ερασιτεχνικές καταγραφές ή κάμερες ασφαλείας. Σε ένα από αυτά έχει καταγραφεί η σοκαριστική εκτέλεση ενός περαστικού καθώς και η στιγμή που κάποιοι εκ των δραστών παραδόθηκαν.

 

madata.gr
Post
Ειδήσεις Τετάρτη 11.02.2026

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: «Να προστατευθούν τα νησιά από υπερτουρισμό και άναρχες επενδύσεις με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση»

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη χρήση ευρωπαϊκών πόρων σε νησιωτικές περιοχές, ζητώντας σαφείς απαντήσεις για την τήρηση της αρχ

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 11.02.2026

Παπανδρέου: Το ψηφιακό ευρώ θα μας δώσει νομισματική ανεξαρτησία

Σημαντική νίκη πέτυχε η ομάδα των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών με την υιοθέτηση τροπολογίας με την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Ένωση να προχωρήσει στην δημιουργία και πλήρη λειτουργία του

Post
Ειδήσεις Τρίτη 03.02.2026

Σάκης Αρναούτογλου προς Κυπριακή Προεδρία : Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί δίπλα στους αλιείς της.

Τις προτεραιότητες που οφείλει να θέσει η επερχόμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της αλιείας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος ανέδειξε ο ευρωβουλευτ