Image
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 15:14 Είς Υγείαν

Έκκληση για δεκαπλασιασμό ΜΕΘ. Για κάθε 100 ασθενείς σώζονται 57, αλλά 43 πεθαίνουν

Η κατάσταση δεν είναι έκτος έλεγχου, αλλά κρίσιμη και επικίνδυνη, όμως είμαστε καλύτερα απ’ ό,τι όλες ή οι περισσότερες χώρες του βορρά αλλά και του νότου, επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εστιάζοντας στην ανάγκη για τήρηση των μέτρων.

«Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού που ζούμε είναι μαζικότερο, όχι φονικότερο… Επειδή ο ιός είναι πολύ μεταδοτικός ένα 10% του πληθυσμού αν δεν πειθαρχεί θα διασπείρει ακόμα περισσότερο τον ιό και θα φτάσουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» προειδοποίησε.

«Ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να φύγει πριν του χρόνου το καλοκαίρι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την ασύμμετρη απειλή» επισήμανε.

«Η Πορτογαλία με ανάλογο πληθυσμό είναι πολύ πιο άσχημα από εμάς, με 4000 κρούσματα (ημερησίως) και άλλες χώρες παίρνουν ακόμα σκληρότερα μέτρα γιατί έχουν ξεφύγει τελείως. Προφανώς θα έχουμε (τα χειρότερα) μπροστά μας αν το ποσοστό στο οποίο εφαρμόσουμε τα ήδη εξαγγελθέντα μέτρα δεν είναι αυτό που πρέπει» τόνισε. Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος, «τα μέτρα δε φτάνουν πρέπει ο καθένας από εμάς να συμμετέχει στην εφαρμογή τους».

«Για κάθε 100 ασθενείς που μπαίνουν σώζονται 57, αλλά 43 πεθαίνουν. Πρέπει να δεκαπλασιάσουμε τις κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό, και να μην τις χρησιμοποιήσουμε ποτέ, για να μη χάσουμε τόσους ανθρώπους»

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, «αρχές Νοεμβρίου 5,6,7 θα δούμε πόσο πραγματικά βοήθησε η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Το μήνυμα για εφαρμογή και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός δεν έγινε σαφές σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει νέα μέτρα».

«Δεν γίνεται απόλυτο λοκντάουν για ψυχολογικούς λογούς, όχι μόνο για οικονομικούς» εξήγησε ο καθηγητής. 

 

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Σάββατο 10.01.2026

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για το Προσωπικό των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Περιστερίου

Η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Περιστερίου, στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για το προσω

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 10.01.2026

Δωρεάν Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας για τους Πολίτες του Δήμου Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών, ενημερώνει ότι με πρωτοβουλία του ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου θα πραγματοποιηθεί Δωρεάν Έλεγχος Ακουστικής Ικανό

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 09.01.2026

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης : Μέτρα προστασίας και πρόληψης για τη γρίπη

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης υπενθυμίζει στους πολίτες ότι η τήρηση βασικών μέτρων υγιεινής και πρόληψης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εί