Image
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 12:50 Οικονομία

Black Friday: Οι μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρυσι. Πότε ξεκινούν οι προσφορές των καταστημάτων

Πότε ξεκινούν οι προσφορές των καταστημάτων - Ποιοι είναι οι φόβοι των επιχειρηματιών ενόψει Balck Friday

Σε ρυθμούς «Black Friday» θα ξεκινήσει να κινείται ολόκληρη η αγορά μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς από την 1η Νοεμβρίου ξεκινά ο «χορός» των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που αναμένεται να κορυφωθούν στις 27 Νοεμβρίου με την φετινή «Black Friday».  Οι επιχειρήσεις θα προσπαθήσουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος των ζημιών τους που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού και ιδιαίτερα από το δίμηνο ολικό lockdown της περασμένης άνοιξης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, η φετινή «Black Friday» θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τις προηγούμενες καθώς τα καταστήματα θα πρέπει να επικεντρωθούν στις ηλεκτρονικές προσφορές, καθώς το καταναλωτικό κοινό από τη μία εξοικειώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις online αγορές και από την άλλη φοβάται τις ουρές που πιθανώς θα δημιουργηθούν στα καταστήματα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Επιπλέον, οι καταστηματάρχες δηλώνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς δεν γνωρίζουν τα μέτρα που μπορεί να ισχύουν το επόμενο χρονικό διάστημα και αυτό εμποδίζει στον προγραμματισμό τους. Επομένως, σίγουρα δεν θα ρισκάρουν να στοκάρουν μεγάλο απόθεμα, όταν φοβούνται την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων ή ακόμα και την επιβολή ενός δεύτερου lockdown.

Ταυτόχρονα, οι επιχειρηματίες προβληματίζονται και για το καταναλωτικό κοινό ενόψει «Black Friday», καθώς μεγάλο μέρος των πολιτών έχει πληγεί από τις επιπτώσεις του κορονοϊού και δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μεγάλες αγορές. Ίσως τα αναδρομικά των συνταξιούχων να αποτελέσουν μια μικρή ένεση για την τόνωση της αγοράς.

Από την άλλη πλευρά, τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών αν και αναμένεται να συμμετάσχουν διστακτικά, τουλάχιστον στην αρχή, στον «χορό των προσφορών», αναμένουν να έχουν μεγάλο τζίρο όλη την περίοδο της «Black Friday», με δεδομένο ότι ο κορονοϊός εκτίναξε την οικιακή ψυχαγωγία αλλά και την τηλεργασία. Επομένως, τηλεοράσεις, παιχνιδομηχανές, laptop, σταθεροί υπολογιστές, οθόνες, ηχεία κ.α αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση.

 

 

madata.gr
Post
Οικονομία Τρίτη 14.10.2025

Voucher έως 750 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα πληρωθεί

Το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ στοχεύει στην αναβάθμιση δεξιοτήτων 170.000 πολιτών σε τομείς αιχμής, όπως η κυκλική οικονομία και η ψηφιακή τεχνολογία. 1?? Εκπαίδευση και συμμετοχή Οι συμμετέχοντες έχουν ήδη

Post
Οικονομία Τρίτη 14.10.2025

Τζόκερ, κλήρωση Τρίτη 14 Οκτωβρίου: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Οι τυχεροί αριθμοί: 12, 15, 24, 28, 35 Αριθμός Τζόκερ: 9 Στην 1η κατηγορία (5+1) σημειώθηκε νέο τζακ ποτ. Στη 2η κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν 4 επιτυχίες, από 100.000 € η καθεμία. Επόμενη κλήρω

Post
Οικονομία Τρίτη 14.10.2025

Bitcoin: Πώς χάθηκαν 19 δισ. δολάρια σε ένα βράδυ μετά από tweet του Τραμπ

Ήταν βράδυ Παρασκευής, ώρα που οι περισσότεροι traders κλείνουν οθόνες. Όχι όμως όλοι. Στα trading desks ανά τον κόσμο, τα monitors άρχισαν να κοκκινίζουν. Οι τιμές του Bitcoin και των altcoins κατέρ