Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 11:50 Πολιτική

Άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς - Έρευνες σε δύο περιοχές της Αλβανίας


Δύο τοποθεσίες και οικήματα στην Αλβανία, που είχε επαφές και ταξίδια ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ερεύνησαν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω των διαύλων συνεργασίας στην γειτονική χώρα, χωρίς όμως προς το παρόν θετικό αποτέλεσμα.

Από την έρευνα των επικοινωνιών του, διαπιστώνεται ότι για τουλάχιστον 20 ημέρες, οι τρεις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που φαίνεται να χρησιμοποιούσε, είναι κλειστές ή δεν έχουν κάνει εξερχόμενες κλήσεις. Οι τελευταίες επικοινωνίες του ήταν την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου, με τον δικηγόρο του Περικλή Σταυριανάκη.

Δεν έχει φύγει από την Ελλάδα

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που αναζητούν ίχνη του εκτιμούν ότι ο καταζητούμενος Χρήστος Παππάς, δεν έχει φύγει από την Ελλάδα και μάλιστα δεν αποκλείεται να βρίσκεται σε χώρο που είχε χρησιμοποιήσει και το 2013, κατά το διάστημα των δύο ημερών αναζήτησης του πριν αποφασίσει ο ίδιος να παραδοθεί στις Αρχές. Πιθανολογούν πως ο υπαρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος, σε περίπτωση που δεν συλληφθεί σύντομα, θα αφήσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα "σιωπής" και "περισυλλογής", πριν αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του, δηλαδή αν θα παραδοθεί ή αν θα παραμείνει στην παρανομία, παρότι αυτή απαιτεί οικονομικούς πόρους και "δίκτυο βοηθείας".

Είχε προσχεδιάσει τη διαφυγή του

Όπως και να έχει, ο Χρήστος Παππάς είχε προσχεδιάσει και οργανώσει την διαφυγή του από την 1η Οκτωβρίου 2020, όταν έδωσε για τελευταία φορά το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού. Λίγο πριν από την απόφαση του δικαστηρίου, όταν οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναζήτησαν ίχνη του Χρήστου Παππά, αυτά είχαν χαθεί, ωστόσο ήλπιζαν πως θα τον εντόπιζαν πριν από την ετυμηγορία ή τουλάχιστον λίγο μετά από αυτή. Καθώς η απουσία του γινόταν πιο αισθητή, τον αναζήτησαν εντονότερα σε έξι τόπους διαμονής ακόμη και στο Άγιο Όρος, άλλα μοναστήρια ακόμη και νησιά, χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ, το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του, μετατράπηκε σε ένταλμα σύλληψης, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα γίνει και διεθνές, με τις ελληνικές Αρχές να έχουν ενημερώσει INTERPOL και EUROPOL για την ενεργοποίηση των διακρατικών συνδέσμων.

Σημειώνεται πως ο Χρήστος Παππάς με το βούλευμα 440/2015 είχε περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφαίρεση διαβατηρίου, εμφάνιση κάθε 1η-10-20 κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση κίνησης εκτός Αττικής, και κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα, διανυκτέρευση στο σπίτι του. Μετά από προσφυγή του με νέο βούλευμα 1426/2015, οι περιοριστικοί όροι μεταβλήθηκαν σε παρουσία του μία φορά στο αστυνομικό τμήμα και κατάργηση της διανυκτέρευσης στο σπίτι του.

thetoc

 

 
Post
Πολιτική Τετάρτη 23.09.2026

Τσίπρας: «Ή αλλάζουμε πολιτική ή συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο»

Τα βασικά διλήμματα της επόμενης κάλπης, αλλά και την οικονομία, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι είναι πιθανότερο ο Κυριά

Post
Πολιτική Τετάρτη 23.09.2026

Ελένη Βατσινά: «Ψηφιακά και μόνο;» – Ο ΔΕΔΔΗΕ αποκλείει τη δια ζώσης εξυπηρέτηση των πολιτών

Μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ο ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζει την επαφή του με τους πολίτες έρχεται στην επιφάνεια με την απάντηση του Διαχειριστή σε κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτή Ηρακλεί

Post
Πολιτική Τετάρτη 23.09.2026

Εξηγήσεις για το τέλος των 3 ευρώ ανά επιβάτη του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Το τέλος των 3 ευρώ που πληρώνει κάθε επιβάτηςτου αεροδρομίου Ηρακλείου «ΝίκοςΚαζαντζάκης»για τη συντήρηση και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, βρίσκεται στο επίκεντρο νέας Κοινοβουλευτικ