Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 22:37 Είς Υγείαν

Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ με 935 κρούσματα και 5 θάνατοι σήμερα 24 Οκτωβρίου


Πέντε θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. 91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, 935 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 29992 (ημερήσια μεταβολή +3.2%), εκ των οποίων 55.5% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 564 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 91 (67.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 29992 κρουσμάτων, 3828 (12.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 11532 (38.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 103 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών). 

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 29.10.2026

Με κεντρικό σύνθημα «Είναι στο χέρι μου» η Περιφέρεια Κρήτης μέσω της καμπάνιας «Καλώ_σε» ευαισθητοποιεί για τον καρκίνο του μαστού

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και κοινό στόχο την προστασία της υγείας, η Περιφέρεια Κρήτης με σημαντικές δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αναδεικνύει τη δύναμη της συνεργασίας και της συλλο

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 27.10.2026

Η Περ. Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Πρόληψης «Στόχος», στέλνουν ισχυρό μήνυμα κατά του Καρκίνου (vid)

Στην εκδήλωση που στόχο έχει να αναδείξει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, ενθαρρύνοντας κάθε γυναίκα να φροντίζει την υγεία της, αναφέρεται ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης Γιώρ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 27.10.2026

Κάλεσμα του Δ. Βρύσαλη στα Χανιά για την υγεία (vid)

Κάλεσμα του προέδρου των Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ Δ. Βρύσαλη στα Χανιά την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, όπου θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υγεία. "Μόνο με αγώνα μπορούμε να παλέψουμε για τη