Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 22:37 Είς Υγείαν

Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ με 935 κρούσματα και 5 θάνατοι σήμερα 24 Οκτωβρίου


Πέντε θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. 91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, 935 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 29992 (ημερήσια μεταβολή +3.2%), εκ των οποίων 55.5% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 564 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 91 (67.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 29992 κρουσμάτων, 3828 (12.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 11532 (38.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 103 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών). 

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 15.12.2025

Την Τετάρτη από τις 09:30 στο Δημαρχείο Καισαριανής η Εθελοντική Αιμοδοσία

Με σύνθημα «δώσε ζωή – είναι στο αίμα σου» το 1 ο ΕΠΑΛ και ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» διοργανώνουν την 74 η Εθελοντική Αιμοδοσία

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 14.12.2025

Η σωστή συχνότητα λουσίματος δεν είναι ίδια για όλους – Τι ισχύει σύμφωνα με δερματολόγους

Όταν μπαίνει στο τραπέζι το θέμα του λουσίματος, η πρώτη αλήθεια που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι μία: δεν υπάρχει ένας κανόνας που να ταιριάζει σε όλους. Η συχνότητα με την οποία πρέπει να λούζουμε

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 13.12.2025

Γιατί πρέπει να πλένεις πάντα τις πατάτες ακόμη κι αν τις ξεφλουδίζεις

Η πατάτα είναι από τα πιο βασικά τρόφιμα της κουζίνας μας και καταναλώνεται με δεκάδες τρόπους: βραστή, τηγανητή, ψητή ή στον φούρνο. Κι όμως, ένα κρίσιμο βήμα πριν το μαγείρεμα συχνά παραλείπεται ή υ