Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 22:34 Βλέπω/Ακούω

Ανακαλείται ο Γάλλος πρέσβης στην Άγκυρα, σε τεντωμένοι σκοινί οι σχέσεις Γαλλίας - Τουρκίας


Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την ψυχική υγεία του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη.

Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

Ερντογάν: «Η Ελλάδα είναι κακομαθημένη» - Επίθεση σε Μακρόν, τι είπε για τους Μουσουλμάνους στην Ευρώπη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στο 7ο Τακτικό Επαρχιακό Συνέδριο του Κόμματος AK στην Καισάρεια, και χαρακτήρισε «κακομαθημένη» την Ελλάδα, ενώ για τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, είπε πως «χρειάζεται ψυχοθεραπεία».

«Δεν επιβουλευόμαστε τα εδάφη ή τους πόρους κανενός. Προσπαθούμε απλώς να υπερασπιστούμε τα δικά μας δικαιώματα και εκείνα των αδελφών μας. Βλέπουμε τις προσπάθειες δημιουργίας ενός νέου μορφώματος τρομοκρατίας στα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία. Γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα τρομοκρατικό κράτος εκεί. Το λέω ξεκάθαρα. Μια τέτοια κατάσταση στα νότια σύνορα με την Τουρκία δεν θα την επιτρέψουμε ποτέ, θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται και θα αποστραγγίσουμε αυτό το βάλτο του τρόμου. Αυτό το ζήτημα δεν έχει καμία σχέση με τη συμμαχία και τη συνεργασία σε άλλους τομείς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο πλευρό το δίκιου αντί να παραδοθούμε στην κακοκαμαθημένη Ελλάδα και στον Ελληνοκυπριακό τομέα. Εάν εκείνοι που είναι απέναντί μας δεν ενεργήσουν σύμφωνα με το δίκαιο είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τα δικά μας σχέδια».

«Τι σχέση έχει ο Μακρόν με τους μουσουλμάνους; Χρειάζεται ψυχοθεραπεία!»

«Τι σχέση έχει αυτό το άτομο που ονομάζεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους; Ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία. Τι άλλο μπορεί χρειάζεται ένας αρχηγός κράτους που δεν κατανοεί την ελευθερία της πίστης και αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών που ζουν στη χώρα του», ανέφερε κατά την «επίθεσή» του προς τον Ερντογάν

«Θα δούμε τη τύχη του στις εκλογές. Δεν μπόρεσε να φέρει τίποτα στη Γαλλία για να κερδίσει κάτι για τον εαυτό του. Η βασική μας στάση θα συνεχιστεί και στο μέλλον», πρόσθεσε.

Εξάλλου, τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίζει να στηρίζει τους «αδερφούς» από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ χαρακτήρισε «απόλυτο μίσος» για το Ισλάμ την επίθεση σε τζαμί στη Γερμανία.

«Αν η Ευρώπη δεν απαλλαγεί από την ισλαμοφοβία, θα καταρρεύσει από μέσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. 

https://www.dikaiologitika.gr

 

 
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 14.01.2026

Σχολεία της πόλης στηρίζουν έμπρακτα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Περιστερίου

Με πρωτοβουλία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, σχολεία της πόλης του Περιστερίου απέδειξαν έμπρακτα το πνεύμα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 14.01.2026

Την παραίτηση της από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών ανακοίνωσε η κ. Καρυστιανού

Την παραίτησή της από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, που μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το βράδυ της Τρίτης,

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 14.01.2026

Πρόγνωση του καιρού σήμερα 14/1/26

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά όπου θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με