Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 22:34 Βλέπω/Ακούω

Ανακαλείται ο Γάλλος πρέσβης στην Άγκυρα, σε τεντωμένοι σκοινί οι σχέσεις Γαλλίας - Τουρκίας


Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την ψυχική υγεία του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη.

Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

Ερντογάν: «Η Ελλάδα είναι κακομαθημένη» - Επίθεση σε Μακρόν, τι είπε για τους Μουσουλμάνους στην Ευρώπη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στο 7ο Τακτικό Επαρχιακό Συνέδριο του Κόμματος AK στην Καισάρεια, και χαρακτήρισε «κακομαθημένη» την Ελλάδα, ενώ για τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, είπε πως «χρειάζεται ψυχοθεραπεία».

«Δεν επιβουλευόμαστε τα εδάφη ή τους πόρους κανενός. Προσπαθούμε απλώς να υπερασπιστούμε τα δικά μας δικαιώματα και εκείνα των αδελφών μας. Βλέπουμε τις προσπάθειες δημιουργίας ενός νέου μορφώματος τρομοκρατίας στα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία. Γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα τρομοκρατικό κράτος εκεί. Το λέω ξεκάθαρα. Μια τέτοια κατάσταση στα νότια σύνορα με την Τουρκία δεν θα την επιτρέψουμε ποτέ, θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται και θα αποστραγγίσουμε αυτό το βάλτο του τρόμου. Αυτό το ζήτημα δεν έχει καμία σχέση με τη συμμαχία και τη συνεργασία σε άλλους τομείς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο πλευρό το δίκιου αντί να παραδοθούμε στην κακοκαμαθημένη Ελλάδα και στον Ελληνοκυπριακό τομέα. Εάν εκείνοι που είναι απέναντί μας δεν ενεργήσουν σύμφωνα με το δίκαιο είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τα δικά μας σχέδια».

«Τι σχέση έχει ο Μακρόν με τους μουσουλμάνους; Χρειάζεται ψυχοθεραπεία!»

«Τι σχέση έχει αυτό το άτομο που ονομάζεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους; Ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία. Τι άλλο μπορεί χρειάζεται ένας αρχηγός κράτους που δεν κατανοεί την ελευθερία της πίστης και αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών που ζουν στη χώρα του», ανέφερε κατά την «επίθεσή» του προς τον Ερντογάν

«Θα δούμε τη τύχη του στις εκλογές. Δεν μπόρεσε να φέρει τίποτα στη Γαλλία για να κερδίσει κάτι για τον εαυτό του. Η βασική μας στάση θα συνεχιστεί και στο μέλλον», πρόσθεσε.

Εξάλλου, τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίζει να στηρίζει τους «αδερφούς» από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ χαρακτήρισε «απόλυτο μίσος» για το Ισλάμ την επίθεση σε τζαμί στη Γερμανία.

«Αν η Ευρώπη δεν απαλλαγεί από την ισλαμοφοβία, θα καταρρεύσει από μέσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. 

https://www.dikaiologitika.gr

 

 
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 01.01.2026

Αργίες 2026: Τα τριήμερα της χρονιάς, το μοναδικό τετραήμερο και ποιες μέρες χάνονται

Με αρκετές αργίες, αλλά λιγότερες «βολικές» ημερομηνίες έρχεται το 2026, με τους εργαζόμενους να μετρούν από νωρίς τα τριήμερα και να οργανώνουν μικρές αποδράσεις και ταξίδια. Το νέο έτος

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 01.01.2026

Πρωτοχρονιά στους δρόμους: Οι αγρότες μπήκαν στο 2026 στα μπλόκα, δίπλα στα τρακτέρ

Με έναν πρωτόγνωρο τρόπο υποδέχτηκαν το 2026 οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά των κινητοποιήσεων έκαναν αλλαγή χρόνου στα μπλόκα, παραμένοντας δίπλα στα τρακτέρ τους κα

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 01.01.2026

Πώς λειτουργεί η αγορά αύριο 2 Ιανουαρίου: Ανοιχτές οι τράπεζες, τι κάνουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα

Πώς λειτουργεί η αγορά αύριο 2 Ιανουαρίου: Ανοιχτές οι τράπεζες, τι κάνουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα Σε μεταβατικούς ρυθμούς μπαίνει η αγορά την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά την Πρωτοχρ