Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 15:10 Πολιτική

Γεωργιάδης: Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι η σωτηρία του ανθρώπου που έχει χρέη


Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας έπρεπε να έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια. Είναι η σωτηρία του μικρομεσαίου επιχειρηματία. Είναι η σωτηρία του ανθρώπου που έχει χρέη. Με το νόμο που ψηφίζουμε τώρα, θα πηγαίνεις στο δικαστήριο, θα λες δεν έχω άλλη περιουσία, θα κάνεις αίτημα πτώχευσης, θα διαγράφεται αυτό το χρέος και μετά από έναν χρόνο θα είσαι καθαρός στην κοινωνία, χωρίς να σε κυνηγάει η τράπεζα, για να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου.

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Για την κατάσταση της οικονομίας εν μέσω πανδημίας, ο υπουργός είπε: «Κάνουμε τα κουμάντα μας, είμαστε νοικοκύρηδες και αυτό αναγνωρίζεται από τις αγορές. Ο πρόσφατος δανεισμός έγινε για να διατηρήσουμε τα αποθέματα της χώρας στο επίπεδο που πρέπει να είναι, για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Έχουμε οπλίσει τη χώρα για κάθε ενδεχόμενο, το τραπεζικό μας σύστημα με τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι ισχυρότερο από ποτέ, παρά την κρίση».

Σε ό,τι αφορά στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον Covid-19 ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Από σήμερα έχουν ξεκινήσει τα νέα μέτρα που έχουμε λάβει. Πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, διότι είμαστε σε ένα οριακό σημείο, δηλαδή αν η Ελλάδα θα κατορθώσει να παραμείνει σε πολύ καλό επίπεδο διαδόσεως του Covid-19 ή αν θα ακολουθήσουμε την πορεία των υπολοίπων Ευρωπαϊκών κρατών. Παραμένουμε αυτή τη στιγμή πολύ καλύτερα από όλους τους άλλους και αυτό θέλουμε να το διατηρήσουμε. Για να γίνει αυτό πρέπει να δουλέψουμε όλοι».

Για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Σταϊκούρα, ο υπουργός σημείωσε τα εξής: «Πιστεύω ότι ο πραγματικός στόχος της προτάσεως αυτής της δυσπιστίας ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Στις αρχές της εβδομάδος, βγήκε δημοσκόπηση στην οποία ο κ. Τσακαλώτος ήταν πρώτος με μεγάλη διαφορά στη δημοφιλία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα ποιος θα θέλατε να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα. Έρχεται λοιπόν ο κ. Τσίπρας στη Βουλή και κάνει μία πρόταση δυσπιστίας, που τι αποτέλεσμα έχει; Να αναγκάσει την ελληνική κοινωνία να θυμηθεί ότι επί Τσακαλώτου, δηλαδή επί Τσίπρα, έγιναν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ότι επί Τσακαλώτου, δηλαδή επί Τσίπρα, άρθηκε το καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας, ότι επί Τσακαλώτου, δηλαδή επί Τσίπρα, πήγαιναν και συλλαμβάνανε τον Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από τα ειρηνοδικεία. Άρα για να λύσει τα εσωκομματικά του ο πήγε ο κ. Τσίπρας και έκανε δυσπιστία στη Βουλή».

 

topontiki

 

 
Post
Πολιτική Παρασκευή 06.03.2026

Στέφανος Γκίκας για την κύρωση από την Βουλή της Σύμβασης ReCAAP

Κυρώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, η σημαντική για την ελληνική ναυτιλία, “Συμφωνία Περιφερειακής Συνεργασίας για την καταπολέμηση της πειρατείας και της ένοπλης ληστείας κατά πλοίων στην Ασία&

Post
Πολιτική Παρασκευή 06.03.2026

Αυτοψία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα στην Οδό Πόντου

Την περιοχή της οδού Πόντου στην Καλαμαριά επισκέφθηκε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. Χρήστο Φαφούτη, προκ

Post
Πολιτική Παρασκευή 06.03.2026

Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια μετά τη νέα επικοινωνία με τον ομόλογο του της Βουλγαρίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μετά τη νέα επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, Atanas Zapryanov, προέβη στην εξής δήλωση: «Είχα χθες και σήμερα επικοινωνία με τον Υπου