Image
Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 12:31 Πολιτική

Μήνυμα Σακελλαροπούλου για την 75η επέτειο από την ίδρυση του ΟΗΕ

Το μήνυμά της για την 75η επέτειο από την ίδρυση του ΟΗΕ έστειλε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που ιδρύθηκε πριν 75 χρόνια, την επαύριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι πάντα προσηλωμένος στην ιδρυτική του αποστολή: να ενώσει τα έθνη και τους λαούς με στόχο τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας και την προώθηση της ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ωστόσο, τονίζει ότι μένουν πολλά ακόμα να γίνουν. Διαρκείς προκλήσεις, όπως η πείνα, οι συγκρούσεις, η αυξανόμενη ανισότητα μεταξύ πολιτών και εθνών, η κλιματική αλλαγή,  η ανισότητα και η βία με βάση το φύλο, καθώς επίσης και η πρόσφατη κρίση του COVID-19 αποδεικνύουν ότι η συνεργασία μεταξύ των κρατών είναι εξίσου σημαντική σήμερα όπως και το 1945». Μάλιστα, επισημαίνει ότι Όλες αυτές οι παγκόσμιες προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν και τελικώς να ξεπεραστούν μόνο μέσω συντονισμένης σε παγκόσμιο επίπεδο δράσης και μέσω πολυμερούς διπλωματίας, στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «Η Ατζέντα του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ορόσημο στην πορεία των Ηνωμένων Εθνών μέχρι σήμερα, αποτελεί τον οδικό χάρτη για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων. Η εφαρμογή της είναι αναγκαία για την επιβίωσή μας και απαιτούνται επείγουσες προσπάθειες για τον σκοπό αυτό».

Τέλος, υποστηρίζει ότι «Σ’ αυτή την ιστορική επέτειο ας αναλογιστούμε τι έχει πετύχει μέχρι στιγμής η ανθρωπότητα συνολικά και τι θα μπορούσε να κάνει ακόμα καλύτερα: μια ανανεωμένη αντίληψη της παγκόσμιας συνευθύνης, αλληλεγγύη θεμελιωμένη στη δικαιοσύνη και διασφάλιση της ειρήνης. Με τις σκέψεις αυτές ας αφοσιωθούμε ξανά στο όραμα του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που είναι σήμερα πιο επίκαιρο παρά ποτέ».

 

 


newsbeast.gr
Post
Πολιτική Σάββατο 16.05.2026

Ομιλία Νίκου Δένδια στο Συνέδριο της ΝΔ: Μήνυμα για ισχυρή εκλογική νίκη και επιστροφή στις αξίες της παράταξης

Με μια ομιλία που ανέδειξε τη δική του πολιτική προσέγγιση και έστειλε σαφή μηνύματα προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας τόνισε την ανάγκη για μια ισχυρή εκλογική ν

Post
Πολιτική Σάββατο 16.05.2026

Βέμπερ στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ: «Μετέτρεψες την Ελλάδα σε πρότυπο για όλη την Ευρώπη»

Σαφές μήνυμα στήριξης προς τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, κατά την ομιλία του στο 16ο Συνέδριο του κόμματος

Post
Πολιτική Σάββατο 16.05.2026

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου

Η προσβλητική και επιθετική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Το αισχρό υπονοούμενο ότι έχω κρυφή ατζέντα και υπηρετώ συμφέροντα και αποφάσεις που δεν έχουν ληφθεί στα συλλογικ