Image
Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 17:44 Βλέπω/Ακούω

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
Εκτός από την Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως επίσης και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της χώρας που έχουν καταθέσει προτάσεις στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι, θα καλυφθεί με ειδική πρόσκληση μέσα από το πρόγραμμα «Τρίτσης» το οποίο για το σκοπό αυτό θα διαθέσει το ποσό των 50 εκ. ευρώ.
Απευθυνόμενος στους Δημάρχους της χώρας ο κ. Μητσοτάκης τους κάλεσε να κάνουν τις δικές τους «μικρές επαναστάσεις», αλλάζοντας την όψη των πόλεων τους, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που δίδεται μέσα από την διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει καταθέσει δύο προτάσεις στον άξονα «Παράθυρο στο μέλλον».
Η πρώτη έχει στόχο να δημιουργήσει μια τοπική ψηφιακή αγορά πληροφοριών ώστε οργανισμοί και πολίτες να διευκολύνονται στην λήψη αποφάσεων, να δημιουργούν νέες μεταπληροφορίες, ευφυείς εφαρμογές και επιχειρηματικές λύσεις.
Έτσι, με επίκεντρο τα δεδομένα της πόλης, «εκδημοκρατίζεται» η τοπική διακυβέρνηση, αυξάνεται η συμμετοχικότητα των πολιτών και αναπτύσσεται περαιτέρω η επιχειρηματικότητα.
Η δεύτερη πρόταση αφορά στην σύμπραξη επιχειρήσεων για την δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας στον Τουρισμό.
Με την υλοποίηση της πρότασης θα δημιουργηθεί σύμπραξη τοπικών επιχειρήσεων, που υιοθετούν ένα συμφωνημένο πολιτιστικό και τουριστικό αφήγημα για την πόλη και ενεργούν στη βάση Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας. Για να ολοκληρωθεί αυτή η πολιτική, οργανωτικό ρόλο θα έχει ο Δήμος Ηρακλείου. Στόχος της σύμπραξης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στηριγμένη στην ποιότητα, την Κρητική ταυτότητα, συνάφεια με το χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων της πόλης , εγγύτητα με τις πολιτιστικές διαδρομές, ικανοποίηση λειτουργικών και οργανωτικών προτύπων.

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.04.2026

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο και τους εμπλεκόμενους φορείς ότι παρατείνονται τα άμεσα, προληπτικά μέτρα για την προστασία της κτηνοτροφίας του νησιού από τη νόσο της Ευλογ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.04.2026

Ακινητοποιημένα πλοία και ΜΜΜ την Πρωτομαγιά – 24ωρη πανελλαδική απεργία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Παρασκευή 1η Μαΐου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά. Η κινητοποίηση διαρκεί από τις 00:01 έως τις 24:00 και «δένει

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.04.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη 30/4/26

Μεταβολή του καιρού στα βόρεια και μετά το μεσημέρι και στην κεντρική χώρα με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Στα βόρεια ηπειρωτικά και μετά το μεσημέρι στα κεντρικά ηπειρωτικά και το βόρει