Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 11:26 Πολιτική

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία ζητά με Νavtex την αποστρατικοποίηση Λήμνου, Σαμοθράκης και Άη Στράτη


Νέες τουρκικές προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή που το Oruc Reis πλέει κοντά στο Καστελόριζο και πραγματοποιεί έρευνες, η Άγκυρα κλιμακώνει περαιτέρω τις ενέργειές της, εκδίδοντας δύο Νavtex, μέσω των οποίων αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη.

 

Το βράδυ της Τρίτης, η τουρκική ηγεσία εξέδωσε αντι-NAVTEX με αφορμή ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο, επικαλούμενη το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου και του Άη Στράτη, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία, να σημειώσουμε, έχει αμφισβητήσει δημοσίως πολλές φορές ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Η Τουρκία αμφισβητεί εδώ και δεκαετίες το δικαίωμα παρουσίας αμυντικών δυνάμεων πάνω στα νησιά του Αιγαίου, καταγγέλλοντας την Ελλάδα για παραβίαση των σχετικών συνθηκών.

Δείτε τις τουρκικές αντι-navtex:

 

 

madata.gr
Post
Πολιτική Τετάρτη 29.04.2026

Ν. Ανδρουλάκης: Ανοίγουμε τη συζήτηση για τη μείωση του χρόνου εργασίας

Ανοίγουμε τη συζήτηση για τη μείωση του χρόνου εργασίας- Προτείνουμε κίνητρα για την εφαρμογή προγραμμάτων 32 ή 35 ωρών εργασίας την εβδομάδα, με πλήρεις αποδοχές, αναφέρει σεανάρτηση του ο ΝίκςΑνδρου

Post
Πολιτική Τετάρτη 29.04.2026

Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο - Με τον Εμίρη του Κατάρ συναντάται ο Μητσοτάκης

Στις 16:00 θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι: ·Παρουσίαση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρ

Post
Πολιτική Τρίτη 28.04.2026

Β. Κικίλιας στην Υπουργική Συνδιάσκεψη για τους Ναυτικούς στη Λεμεσό: «Επενδύουμε 90 εκατ. ευρώ επιπλέον στη ναυτική εκπαίδευση – Ανοίγουμε τη ναυτιλία στη νέα γενιά»

Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει κατά 25%, δηλαδή επιπλέον 90 εκατομμύρια ευρώ, τον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση των ναυτικών τα επόμενα επτά χρόνια, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας