Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 17:16 Πολιτική

Στη Χάγη η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας


Την παραπομπή του θέματος της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης συμφώνησαν κατά την συνάντησή τους στα Τίρανα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η υπόθεση χάραξης ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών ξεκίνησε το 2009, με τις δύο πλευρές να φθάνουν σε συμφωνία, ωστόσο αργότερα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας την ακύρωσε, ισχυριζόμενο ότι ήταν ετεροβαρής. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν, ότι η παραπομπή του θέματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, είναι μία επιτυχία, καθώς στέλνει και το μήνυμα στην Τουρκία, ότι οι διαφορές επιλύονται με το Διεθνές Δίκαιο.

 

news

 

 
Post
Πολιτική Παρασκευή 11.09.2026

Ελένη Βατσινά στη Βουλή: «Αξιοκρατία στα λόγια, αποκλεισμοί και κομματικές επιλογές στην πράξη – Οι μεγάλες αντιφάσεις του νέου συστήματος στο Δημόσιο»

Σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη βαθμολογική εξέλιξη και την επιλογή προϊσταμένων άσκησε από το βήμα της Βουλής ηβουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσιν

Post
Πολιτική Πέμπτη 10.09.2026

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε χθες λες και μόλις προσγειώθηκε στη χώρα και προέρχεται από πολιτική παρθενογένεση

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε χθες λες και μόλις προσγειώθηκε στη χώρα και προέρχεται από πολιτική παρθενογένεση αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε σχόλιό του σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ελλη

Post
Πολιτική Πέμπτη 10.09.2026

«Το αίτημά μας γίνεται πράξη: αφορολόγητα και χωρίς κρατήσεις τα έξοδα παράστασης των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων»

«Μια δίκαιη διεκδίκηση των Προέδρων και των εκπροσώπων των Δημοτικών Κοινοτήτων βρίσκει θετική ανταπόκριση. Μετά την κοινοβουλευτική παρέμβασή μου και τη συνεργασία μας με τον Υπουργό Εσωτερικών