Image
Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 14:40 Πολιτική

Σωκράτης Βαρδάκης: «Τίτλοι τέλους για ΟΑΕΔ, τον μοναδικό Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας;»

Σε οικονομική ασφυξία οδηγεί η κυβέρνηση τον ΟΑΕΔ, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.
Στο νέο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας που δόθηκε προς διαβούλευση, προβλέπεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ από 1/1/2021 μέχρι 31/12/2021, κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Αν σε αυτήν συνυπολογιστεί και η τελευταία αντίστοιχη μείωση κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες από την 1 η Ιουνίου, μιλάμε για κατάφωρη πυρπόληση της κοινωνικής πολιτικής, καθώς η μείωση αυτή αντιστοιχεί σε μία τρομακτική συρρίκνωση των πόρων του ΟΑΕΔ κατά 56% για επιδόματα και προγράμματα απασχόλησης.
Ο κ. Βαρδάκης προειδοποιεί πως αν δεν αυξηθούν οι κρατικές επιχορηγήσεις, ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες, θα περιοριστεί δραματικά η δυνατότητα του ΟΑΕΔ για υλοποίηση νέων προγραμμάτων απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής για το 2021. Κι αυτό, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τους ανέργους της χώρας μας , οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται αριθμητικά, όπως αυξάνονται και οι μακροχρόνια άνεργοι που χρήζουν σημαντικής στήριξης.
Όπως καταλήγει ο κ. Βαρδάκης, «Αν ο κ. Βρούτσης έχει βάλει σκοπό να διαλύσει τον μοναδικό Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας, να γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε!»

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 18.09.2026

Ελένη Βατσινά: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να είναι ασφαλής και ανθεκτικός – Καμία παρέμβαση στα ρέματα χωρίς πλήρη τεκμηρίωση και έλεγχο»

Σοβαρά ερωτήματα για την παρέμβαση σε ρέμα στη Σταλίδα, στην περιοχή της ανατολικής εξόδου της δεύτερης σήραγγας του υπό κατασκευή τμήματος του ΒΟΑΚ Χερσόνησος–Μάλια, θέτει με Ερώτηση και Αίτηση

Post
Πολιτική Παρασκευή 18.09.2026

ΒΟΑΚ: Το κυκλοφοριακό χάος στη Βουλή, από τον Χάρη Μαμουλάκη

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης το κυκλοφοριακό χάος που προκαλείται από τα έργα στον ΒΟΑΚ. Ο Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει την ανάγκη νυχτερινών εργασιών - όπου

Post
Πολιτική Πέμπτη 17.09.2026

Αναγνώριση των πτυχίων Τ.Ε.Ι. και άρση του διαχωρισμού ΠΕ–ΤΕ-Κοινοβουλευτική Αναφορά του Λευτέρη Αυγενάκη προς την Υπουργό Παιδείας

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη,μεταφέροντας στη Βουλή την από 26.0