Image
Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 20:03 Είς Υγείαν

Κορονοϊός: 438 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 84 στις ΜΕθ και 9 νέοι θάνατοι

Ανακοινώθηκαν τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας.

Διαβάστε αναλυτικά την επίσημη ανακοίνωση:

Σήμερα ανακοινώνουμε 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 32 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25370, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3508 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10153 (40.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 24 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 256 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 509 θανάτους συνολικά στη χώρα. 193 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

 

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Τρίτη 25.11.2025

Διάλεξη στο Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου με θέμα: «Οξειδωτικό στρες: Πόσο μας βλάπτει και πώς μπορούμε να το καταπολεμήσουμε;»

Στο πλαίσιο του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (Δ.Ε.Α.Π.) Περιστερίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Οξειδωτικό στρες: Πό

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 25.11.2025

74 η Εθελοντική Αιμοδοσία: ένας θεσμός… ζωής!*

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στον φιλόξενο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου, από τις 09:30 έως τη 13:00, ο Δήμος και το 1 ο ΕΠΑΛ Καισαριανής διοργανώνουν την 74 η Εθελοντική Αιμοδοσία. Με τη

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 23.11.2025

Σπορέλαια: Η αλήθεια πίσω από τον μύθο - Yγιεινή επιλογή ή παρεξηγημένος κίνδυνος;

Τα σπορέλαια—όπως το ηλιέλαιο, το κραμβέλαιο, το λάδι σταφυλιού και το λινέλαιο—χρησιμοποιούνται καθημερινά στη μαγειρική και στη βιομηχανία τροφίμων, όμως τα τελευταία χρόνια προκαλούν έν