Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 11:04 Βλέπω/Ακούω

Αλλάζουν όλα για τις προσλήψεις στο δημόσιο – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε


Νέο ενισχυμένο ΑΣΕΠ, πανελλαδικές εξετάσεις για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, καθώς και fast track ψηφιακές διαδικασίες, ώστε να καλύπτονται άμεσα, αλλά με αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο, οι ανάγκες φορέων και υπηρεσιών και να τερματιστούν οι καθυστερήσεις ακόμα και πάνω από δύο έτη που υπάρχουν σήμερα από την προκήρυξη μέχρι τον διορισμό, προβλέπει το νομοσχέδιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο Εσωτερικών και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου από τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, αφού προηγουμένως τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Είκοσι έξι χρόνια μετά την ψήφιση και την εφαρμογή του εμβληματικού νόμου 2190/94, γνωστού ως «νόμου Πεπονή», που έβαλε τέλος στις πελατειακές σχέσεις, αλλά τροποποιήθηκε δεκάδες φορές στη συνέχεια για το άνοιγμα «παραθύρων» εξαιρέσεων, η κυβέρνηση προχωρά σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Η διαδικασία επιλογής του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται στα δεδομένα της σημερινής εποχής, χωρίς να θίγεται το ΑΣΕΠ, το οποίο, μάλιστα, ενισχύεται περισσότερο, ώστε να αντεπεξέλθει στο έργο του. Σημαντική τομή είναι η καθιέρωση πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο.

https://eleftherostypos.gr

 

 
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 25.03.2026

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Αισθητός σε Θεσσαλονίκη και Σποράδες

Σεισμική ακολουθία σε εξέλιξη στην περιοχή των Καρυών – Τέσσερις δονήσεις μέσα σε λίγα λεπτά ανησύχησαν τους κατοίκους στη Βόρεια Ελλάδα. Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 25.03.2026

Η Μελάνια Τραμπ και ένα ανθρωποειδές ρομπότ στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Συνόδου για την AI

Εντυπωσιακή είσοδος στον Λευκό Οίκο για την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και το ρομπότ «Figure 03» – Η πρωτοβουλία "Fostering the Future" ενώνει συζύγους ηγετών για το μέλλον των πα

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 25.03.2026

Εντοπισμός και διάσωση 31 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στους Καλούς Λιμένες

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι η Λιμενικές Αρχές των Καλών Λιμένων, της Αγίας Γαλήνης, της Παλαιόχωρας και του Κόκκινου Πύργου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.