Image
Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 23:58 Βλέπω/Ακούω

Αλλαγή ώρας 2020: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια

Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ώρας 2020. Μέχρι τώρα κάθε τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η χειμερινή ώρα.

Φέτος, η αλλαγή ώρας θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρίζουν μια ώρα πίσω στις 04.00 τα ξημερώματα.

Ωστόσο, ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετά τον τελευταίο καιρό είναι σχετικά με την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο ψήφισε για τον τερματισμό από το 2021 της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωβουλής δεν έχει “κλειδώσει” ακόμα η αλλαγή της ώρας διότι για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες επιθυμούν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, θα πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

Αντίθετα, τα κράτη – μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

https://www.newsit.gr

 

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 08.05.2026

Ανακοίνωση Δήμου Κηφισιάς για το υπό μελέτη προπονητήριο στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας

Ο Δήμος Κηφισιάς αντιμετωπίζει με απόλυτο σεβασμό κάθε αίτημα ή προβληματισμό κατοίκων που αφορά έργα και παρεμβάσεις στις γειτονιές της πόλης. Η συμμετοχή των πολιτών, η ενημέρωση και η διαφάνεια απο

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 08.05.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Μητροπολιτικότητα δεν μπορεί να είναι απλά ένα σχέδιο νόμου ή ένα άρθρο στο νέο Σύνταγμα της χώρας. Πρόκειται για μια νέα αντίληψη διακυβέρνησης»

Την ανάγκη να κινηθεί η χώρα με σχέδιο, αποφασιστικότητα και βαθιές μεταρρυθμίσεις στη δημιουργία ενός ουσιωδώς αποκεντρωμένου μοντέλου διακυβέρνησης, με αναβαθμισμένο ρόλο των Περιφερειών στη χάραξη

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 08.05.2026

Εντοπισμός και διάσωση 41 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους στους Καλούς Λιμένες

Τις απογευματινές ώρες την 06.05.2026, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ιεράπετρας, του Ηρακλείου και των Καλών Λιμένων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγε