Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 23:53 Βλέπω/Ακούω

112: Τι να κάνετε αν δεν λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης


Αναλυτικά, βήμα - βήμα οι οδηγίες για να λαμβάνετε στο κινητό σας τις ειδοποιήσεις σε έκτακτη ανάγκη από το 112 της Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης από το 112, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα.

Το 112 αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης, η οποία περιλαμβάνει εισερχόμενο και εξερχόμενο σκέλος. Ως προς το εισερχόμενο σκέλος, μπορείτε να καλέσετε δωρεάν το 112 σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Ως προς το εξερχόμενο σκέλος, μπορείτε να λάβετε προειδοποίηση μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, για επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλειά σας, προκειμένου να λάβει οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδοποιήσεις Συστήματος Συναγερμού Πολιτών – Μέσα Επικοινωνίας

ΕΧΕΤΕ ΕΞΥΠΝΟ ΚΙΝΗΤΟ; Δεν απαιτείται εγγραφή

Αν διαθέτετε έξυπνο κινητό (smartphone) θα λαμβάνετε γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (μήνυμα Εκπομπής Κυψέλης (Cell Broadcast - CB)), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι να έχετε ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα ορισμένες ρυθμίσεις στα τερματικά σας.

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΈΞΥΠΝΟ ΚΙΝΗΤΟ; Μπορείτε να εγγραφείτε

Αν δεν έχετε έξυπνο κινητό (smartphone), μπορείτε να εγγραφείτε παρακάτω ή καλώντας το 112, προκειμένου να λαμβάνετε ειδοποιήσεις με σύντομα μηνύματα (SMS) ή email ή φωνητική κλήση σε σταθερό ή σε κινητό τηλέφωνο.

Δείτε εδώ 

 

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 23.01.2026

Στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγία Σοφία» 2 μικρά παιδιά λόγω γρίπης – 3χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», νοσηλεύονται δύο μικρά παιδιά λόγω επιπλοκών της γρίπης, χωρίς να έχουν άλλα διαπιστωμένα προβλήματα υγείας. Π

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 23.01.2026

Δήμος Ηρακλείου και Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων μαζί για τα παιδιά των Κ.Ε.Π.Α.

H έναρξη συνεργασίας για πρώτη φορά του Δήμου Ηρακλείου με το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων για την επιστημονική υποστήριξη των Κέντρων Προσχολικής Αγωγής, βρέθηκε στο επίκεντρο τ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 23.01.2026

Εξιχνιάστηκε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε κατάστημα στην Αθήνα

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, εξιχνιάσθηκε υπόθεση έκρηξης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού (Α.Ε.Μ.), που έλαβε χώρα έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την 07-10-2