Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 19:02 Εκτός Ελλάδος

Ερντογάν: Μεγαλύτερο από ό,τι υπολογίζαμε το κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα


Το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακάλυψε το περασμένο καλοκαίρι η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα είναι μεγαλύτερο απ’ όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Αύγουστο, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της, εκτιμώντας ότι η ποσότητά του έφτανε τα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

«Υπάρχουν 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα επιπλέον (…) Επομένως το κοίτασμα φτάνει τα 405 δισεκ. κυβικά μέτρα», είπε ο Ερντογάν, εν πλω στο πλοίο-γεωτρύπανο «Φατίχ», στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτό το φυσικό αέριο θα φτάσει στα τουρκικά νοικοκυριά το 2023. Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία «είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της» στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι δεν θέλει «να καταπατήσει τα δικαιώματα των άλλων».

http://www.topontiki.gr

 

 
Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 19.04.2026

Πολεμικό ανακοινωθέν: Το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ – Πυρά κατά εμπορικών πλοίων και «κίτρινη γραμμή» από το Ισραήλ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη απαντά στον αμερικανικό αποκλεισμό με κλείσιμο των Στενών, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στον Λίβανο αγνοώντας την κατάπαυση του πυρός.

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 18.04.2026

Παρέμβαση Ρωσίας στην κρίση με το Ιράν: Η Rosatom προσφέρεται να απομακρύνει το εμπλουτισμένο ουράνιο

Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να αναλάβει τη διαχείριση του ιρανικού πυρηνικού υλικού. Η πρόταση της Rosatom Ο επικεφα

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 18.04.2026

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Οι ΗΠΑ εξαπολύουν παγκόσμιο κυνηγητό σε πλοία που συνδέονται με το Ιράν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η νέα στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, με τον αμερικανικό στρατό να προετοιμάζεται για ρεσάλτο σε δεξαμενόπλοια και κατασχέσεις εμπορικών πλοίων σε διεθνή ύδατα, κλιμακώνοντα