Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 20:57 Βλέπω/Ακούω

Δημοσκόπηση Alpha: Πόσοι Έλληνες δεν πιστεύουν ή υποτιμούν τον κορονοϊό


Ο κορονοϊός φαίνεται πως διχάζει την κοινωνία σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Alpha και προβλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Σε ποσοστό 78,3%πιστεύουν πως ο κορονοϊός υπάρχει και πως αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα θα είναι επικίνδυνος για την κοινωνία.

Από την άλλη πλευρά, το 20,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως ο κορονοϊός ή δεν υπάρχει ή υπάρχει αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνος από μια απλή γρίπη.

Το ποσοστό δηλαδή όσων υποτιμούν τον κορονοϊό ανέρχεται σε 2 στους 10 ερωτηθέντες.

Όσον αφορά το δημογραφικό χάρτη της συγκεκριμένης ερώτησης, το 24% όσων υποτιμούν τον κορονοϊό είναι άνδρες και 17,2% γυναίκες.

Θα πρέπει να επιβληθεί καθολικό lockdown για 15 μέρες ώστε να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Εδώ τα ευρήματα είναι μοιρασμένα αφού το 36,9% απάντησαν πως συμφωνούν με μια τέτοια σκέψη και 44,3% πως διαφωνούν.

 

e-daily

 

 
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.04.2026

Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στον Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί (υπήκοοι Τουρκίας) 26, 39 και 45 ετών, για παράβαση του N.4139/13 “Περί εξαρτησιογόνων ουσιών”, σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.04.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Υλοποιούμε παρεμβάσεις με μακροπρόθεσμο όφελος, που αναβαθμίζουν το αστικό περιβάλλον»

Την προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση του δασικού χώρου στο Πάρκο Τσαγκάρη των Μελισσίων, ύψους 998.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τη Δήμαρχο Πεν

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.04.2026

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο και τους εμπλεκόμενους φορείς ότι παρατείνονται τα άμεσα, προληπτικά μέτρα για την προστασία της κτηνοτροφίας του νησιού από τη νόσο της Ευλογ