Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 20:57 Βλέπω/Ακούω

Δημοσκόπηση Alpha: Πόσοι Έλληνες δεν πιστεύουν ή υποτιμούν τον κορονοϊό


Ο κορονοϊός φαίνεται πως διχάζει την κοινωνία σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Alpha και προβλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Σε ποσοστό 78,3%πιστεύουν πως ο κορονοϊός υπάρχει και πως αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα θα είναι επικίνδυνος για την κοινωνία.

Από την άλλη πλευρά, το 20,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως ο κορονοϊός ή δεν υπάρχει ή υπάρχει αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνος από μια απλή γρίπη.

Το ποσοστό δηλαδή όσων υποτιμούν τον κορονοϊό ανέρχεται σε 2 στους 10 ερωτηθέντες.

Όσον αφορά το δημογραφικό χάρτη της συγκεκριμένης ερώτησης, το 24% όσων υποτιμούν τον κορονοϊό είναι άνδρες και 17,2% γυναίκες.

Θα πρέπει να επιβληθεί καθολικό lockdown για 15 μέρες ώστε να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Εδώ τα ευρήματα είναι μοιρασμένα αφού το 36,9% απάντησαν πως συμφωνούν με μια τέτοια σκέψη και 44,3% πως διαφωνούν.

 

e-daily

 

 
Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 12.07.2025

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 12/7/25

Σήμερα γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος, Ιλάρια. Αγία Βερονίκη η αιμορροούσα Για τη θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός, που κατά

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 12.07.2025

ΟΠΕΚΕΠΕ – Χίος: «Κάηκαν τα βοσκοτόπια και δεν μας δίνουν αποζημίωση γιατί τα έχουν δηλώσει Κρητικοί»

Νέα σοκαριστική καταγγελία για το «πάρτι» στον ΟΠΕΚΕΠΕ Χωρίς βοσκοτόπια, λόγω της πρόσφατης φωτιάς, έχουν μείνει 18 οικογένειες κτηνοτρόφων της Χίου, οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν την α

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 12.07.2025

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 12/7/25

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύν