Image
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 12:56 Γνώμες

Για μένα ίσως η χειρότερη ποινή είναι να τους κλείσουν σε μια βιβλιοθήκη και να τους βάζουν να διαβάζουν

Ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης, που βίωσε μέσα από τη δουλειά του το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο των φασιστών που σκότωναν και τραυμάτιζαν ανεπανόρθωτα σώματα και ψυχές όσων δεν ήταν της αρεσκείας τους, μίλησε για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και τη δράση της μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Ο Γιώργος Μουτάφης, ο οποίος ήταν παρών στο νεκροτομείο όπου οι φίλοι και συμπατριώτες του, αναγνώρισαν τη σορό του Σαχζάτ Λουκμάν, που είχε δολοφονηθεί βάναυσα από τάγμα εφόδου στα Πετράλωνα, είπε μιλώντας στο Open TV ότι σοκαρίστηκε με το θέαμα και κατάλαβε τί μας περίμενε τα επόμενα χρόνια.

«Το 2012 και 2013 τα θύματα ξενοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων άρχισαν να γίνονται ολοένα και περισσότερα. Βίωσα πολύ άσχημα περιστατικά. Οσο περνούσε ο χρόνος, από το 2012 στο 2013 τα περιστατικά γίνονταν ολοένα και πιο βίαια. Μέσα από τη δουλειά μου, έβλεπα ακόμα και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να βγαίνουν τα απογεύματα για το παιχνίδι... Πάκι (σ.σ.: από το Πακιστανός) και επιτίθονταν σε μετανάστες. Τα πράγματα γίνονταν ακόμα πιο σκληρά όταν το βράδυ έβγαιναν τα τάγματα εφόδου στον Ασπρόπυργο, στα Λιόσια, στο Μενίδι, στην Πλατεία Βικτωρίας, στην Πάτρα και πραγματοποιούσαν δολοφονικές επιθέσεις με μαχαίρια» τόνισε ο φωτορεπόρτερ.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι οι δολοφονικές επιθέσεις ήταν περισσότερες «καθώς ήταν δεκάδες τα περιστατικά που είτε οι ίδιοι φοβήθηκαν να καταγγείλουν ή όταν πήγαν να τα καταγγείλουν έμειναν στην αφάνεια».

Ακολούθως μίλησε για το πιο συγκλονιστικό περιστατικό που βίωσε με τη δολοφονική μανία των χρυσαυγιτών και των ταγμάτων εφόδου: «Πήγα στο Γ' Νεκροταφείο με μέλη της κοινότητας του Σαχζάτ Λουκμάν όπου έγινε και η αναγνώρισή του. Κατάλαβα τι μας περιμένει ως κοινωνία όταν είδα τις πολλές μαχαιριές στο κορμί του και αυτήν στην καρδιά του»

Κλείνοντας απέφυγε να σχολιάσει την απόφαση της Δικαιοσύνης λέγοντας: «Δυστυχώς το σύστημα των φυλακών και των ποινών, είναι συγκεκριμένο. Για μένα ίσως η χειρότερη ποινή είναι να τους κλείσουν σε μια βιβλιοθήκη και να τους βάζουν να διαβάζουν. Οχι μόνο αυτούς, αλλά και τους ψηφοφόρους τους...».

Καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης του Γιώργου Μουτάφη, έπαιζαν φωτογραφίες που έδωσε ο ίδιος στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» από τις φωτογραφήσεις των θυμάτων των βάναυσων επιθέσεων των χρυσαυγιτών.

 


madata.gr
Post
Γνώμες Δευτέρα 23.02.2026

Ο Άντριου, το «Στέμμα» και οι … άλλοι

Του Αργύρη Αργυριάδη (Δικηγόρου) Σε ένα φυσιολογικό κόσμο ή σύλληψη ενός προσώπου με εξουσία θα έπρεπε να αποτελεί είδηση, αλλά όχι πρωτόγνωρη. Τούτο διότι και οι έχοντες εξουσία – μικρή ή με

Post
Γνώμες Κυριακή 22.02.2026

Επαναστάσεις Κολινδρού, Λιτοχώρου. Μηνύματα Ελευθερίας σε δύσκολους καιρούς.

Του Μυργιώτης Παναγιώτης (Μαθηματικός) Ο Έλληνας από τη φύση του άνθρωπος Δημοκράτης και Ελεύθερος. .Δεν σηκώνει ζυγό ο τράχηλός του και δεν μπορεί να ζήσει ως σκλάβος. Το πρώτο ελεύθερο ελληνικό κ

Post
Γνώμες Δευτέρα 16.02.2026

Άμεση στελέχωση της ΜΕΘ Κρήτης παίδων στο ΠΑΓΝΗ

Σύμφωνα με τα στοιχειά των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, η κατάσταση έχει φτάσει οριακό σημείο. Η ΜΕΘ Κρήτης παίδων στο ΠΑΓΝΗ που λειτουργεί από το 2013, διαθέτει 6 κρεβάτια και μπορεί να νοσηλεύει παιδιά πο