Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 23:29 Παράδοση

Κορονοϊός: Με πληρότητα 30% θέατρα και κινηματογράφοι


Από αύριο αλλάζουν πολλά στον τρόπο που θα διασκεδάζουμε και θα παρακολουθούμε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο πολιτισμός στην εποχή του κορωνοϊού. Ο covid 19 δεν πλήττει μόνο την υγεία και την καθημερινότητά μας, αλλά και τις πολιτιστικές δραστηριότητες, που θα γίνονται πλέον υπό αυστηρούς και απαραβίαστους όρους.

Αυλαία και στα μέτρα

Τα νέα μέτρα για το επίπεδο 3 ,αυξημένης επιτήρησης οπως είναι στην Αττική απαιτούν πληρότητα 30% στις αίθουσες των θεάτρων, κλειστά ταμεία και μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Οι παραστάσεις θα γίνονται χωρίς διαλείμματα, με μόνο μια μικρή διακοπή για αλλαγή σκηνικού οπού χρειάζεται χωρίς οι θεατές να σηκώνονται απο τις θέσεις τους, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ολη τη διάρκεια της παραμονής στο θέατρο. Ακόμη και η είσοδος και η έξοδος στην αίθουσα θα γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο για να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Ο θεατρικός παραγωγός, Πάνος Κατσαρίδης, εξηγεί πως η τήρηση των μέτρων για να ανοίξουν τα θέατρα είναι μονόδρομος.

Ο ηθοποιός Ιεροκλης Μιχαηλιδης καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ανάφερε πως σε αυτές τις δύσκολες εποχές πρέπει να στρέψουμε το κοινό στο θέατρο που ειναι ενας ασφαλής χώρος και να τους απομακρύνουμε απο το συνωστισμό.

Οι καλλιτέχνες αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι σε θέατρα και άλλους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων αδημονούν για την επανέναρξη της λειτουργίας καθώς οι οικονομικές αντοχές τους έχουν φτάσει πλέον στο ναδίρ.

mega.com

 

 
Post
Παράδοση Παρασκευή 04.12.2020

Αγία Βαρβάρα: Γιορτάζει σήμερα η προστάτιδα του Πυροβολικού. Χρόνια πολλά Βαρβάρα

Η Αγία Βαρβάρα ενέπνευσε τους Χριστιανούς ανά τον κόσμο τόσο με τη ζωή, όσο και από το μαρτύριό της και κατέφυγαν στα θαύματά της. Θεωρείται προστάτιδα του πυροβολικού σώματος του Στρατού, ωστόσο παλα

Post
Παράδοση Τετάρτη 02.12.2020

Οι αδελφές Σπανομάρκου συνέθεσαν ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ !

Διατηρώντας το ύφος και πιστά με την παράδοση, οι διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες και στιχουργοί Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου, συνέθεσαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα, γραμμένα σε κλίμακες που θυμί ...

Post
Παράδοση Τετάρτη 02.12.2020

Αλεξία Μουζά: Διαδικτυακά με τον Μπετόβεν

Η πολυβραβευμένη ερμηνεύτρια Αλεξία Μουζά, επιστρέφει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου ερμηνεύοντας, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», τρία από τα πλέον δεξιοτεχνικ