Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 23:29 Παράδοση

Κορονοϊός: Με πληρότητα 30% θέατρα και κινηματογράφοι


Από αύριο αλλάζουν πολλά στον τρόπο που θα διασκεδάζουμε και θα παρακολουθούμε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο πολιτισμός στην εποχή του κορωνοϊού. Ο covid 19 δεν πλήττει μόνο την υγεία και την καθημερινότητά μας, αλλά και τις πολιτιστικές δραστηριότητες, που θα γίνονται πλέον υπό αυστηρούς και απαραβίαστους όρους.

Αυλαία και στα μέτρα

Τα νέα μέτρα για το επίπεδο 3 ,αυξημένης επιτήρησης οπως είναι στην Αττική απαιτούν πληρότητα 30% στις αίθουσες των θεάτρων, κλειστά ταμεία και μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Οι παραστάσεις θα γίνονται χωρίς διαλείμματα, με μόνο μια μικρή διακοπή για αλλαγή σκηνικού οπού χρειάζεται χωρίς οι θεατές να σηκώνονται απο τις θέσεις τους, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ολη τη διάρκεια της παραμονής στο θέατρο. Ακόμη και η είσοδος και η έξοδος στην αίθουσα θα γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο για να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Ο θεατρικός παραγωγός, Πάνος Κατσαρίδης, εξηγεί πως η τήρηση των μέτρων για να ανοίξουν τα θέατρα είναι μονόδρομος.

Ο ηθοποιός Ιεροκλης Μιχαηλιδης καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ανάφερε πως σε αυτές τις δύσκολες εποχές πρέπει να στρέψουμε το κοινό στο θέατρο που ειναι ενας ασφαλής χώρος και να τους απομακρύνουμε απο το συνωστισμό.

Οι καλλιτέχνες αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι σε θέατρα και άλλους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων αδημονούν για την επανέναρξη της λειτουργίας καθώς οι οικονομικές αντοχές τους έχουν φτάσει πλέον στο ναδίρ.

mega.com

 

 
Post
Παράδοση Πέμπτη 03.06.2021

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ανοίγει η πλατφόρμα για επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού

Δίνεται η δυνατότητα, από 4/6/2021 έως και 14/6/2021, στους καλλιτέχνες-επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού εγγεγραμμένους έως και την 10η/1/2021 στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessiona

Post
Παράδοση Παρασκευή 21.05.2021

Άγιος Κωνσταντίνος & Αγία Ελένη: Χρόνια πολλά

Ο άγιος Κωνσταντίνος ήταν ο πρώτος βασιλιάς των χριστιανών, γιος του Κων/νου του Χλωρού και της Αγίας Ελένης. Κατα την παράδοση, όταν το 312 έμαθε ότι ο Μαξέντιος και ο Μαξιμίνος ένωσαν τις δυνάμεις τ

Post
Παράδοση Τρίτη 18.05.2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 10ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2021

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος προκηρύσσει τον 10ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2021, με λήξη την 20η Ιουλίου 2021. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα είδη του λόγου: Διήγημα,