Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 16:20 Βλέπω/Ακούω

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για τα voucher


Κατά 6.000 ευρώ σε κάθε κατηγορία ωφελούμενων αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών για την Παροχή Φροντίδας και Φιλοξενίας σε Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεωδωρικάκου και της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά το πρόγραμμα Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής, δημιουργήθηκε ένα νέο παράλληλο πρόγραμμα για μητέρες με υψηλότερα εισοδήματα που εργάζονται στον ιδιωτικό, αλλά, για πρώτη φορά, και στο δημόσιο τομέα.

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στην ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Ενώ, έως τώρα, στο πρόγραμμα ως ανώτερο οικογενειακό εισόδημα συμμετοχής προβλέπονταν τα 39.000 ευρώ, τώρα αυξάνονται στα 45.000 ευρώ.

Αναλυτικά, τα εισοδηματικά κριτήρια καθορίστηκαν ως εξής:

Έως 36.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο παιδιά.

Έως 39.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως τρία παιδιά.

Έως 42.000 ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα παιδιά.

Έως 45.000 ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε και άνω.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε όσες μητέρες έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής», αλλά η αίτησή τους δεν έγινε δεκτή, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει τη σημασία της υποβολής των αιτήσεων για την πρόσβαση των παιδιών σε υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης, αλλά και τη  βελτίωση των όρων της επαγγελματικής ζωής των δικαιούχων και τους καλεί να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που παρέχεται.

 

Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή συνολικά 15.000 θέσεων σε σταθμούς για βρέφη και νήπια ηλικίας από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 03.03.2026

Δένδιας σε Χριστοδουλίδη: «Η Ελλάδα θα δώσει όποια βοήθεια μπορεί στην Κύπρο»

Την αλληλεγγύη και τη στήριξη της Ελλάδα προς την Κύπρος σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στην ευρύτερη περιοχή εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στη Μεγαλόνησο.

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 03.03.2026

Περίπου 1.500 Έλληνες εγκλωβισμένοι στα ΗΑΕ

Την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και τις προσπάθειες επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί στο Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λόγω του πολέμου περιέγραψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γι

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 03.03.2026

Σε Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup Κυριάκος Πιερρακάκης, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνι