Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 11:51 Βλέπω/Ακούω

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία. Με σχέδιο αναπλήρωσης ωρών απαντά το υπουργείο


Συνεχίζονται, με μικρές αυξομειώσεις, οι καταλήψεις στα σχολεία όλης της χώρας, την ίδια ώρα που το υπουργείο Παιδείας αναζητά τρόπους προκειμένου σταματήσουν αλλά και να περιοριστούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, ήδη σε αρκετά υπό κατάληψη σχολεία έχει ξεκινήσει διάλογος ανάμεσα σε διευθυντές, μαθητές και γονείς προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να επανεκκινήσει η λειτουργία τους.

Σύμφωνα με το συντονιστικό των μαθητών που καλεί σε συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, τα σχολεία που παραμένουν υπό κατάληψη είναι πάνω από 700, επίσημη λίστα με τις καταλήψεις σχολείων στη χώρα ωστόσο δεν είναι διαθέσιμη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα περισσότερα υπό κατάληψη σχολεία, περίπου 250, είναι στην Αττική.

Στην συντριπτική του πλειοψηφία οι καταλήψεις έχουν ως αιτήματα, μεταξύ άλλων την μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη, προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας εστιάζει στις λύσεις της επόμενης μέρας καθώς οι διδακτικές ώρες που χάνονται πρέπει να αναπληρωθούν, καθώς εκτίμηση είνα ότι αργά ή γρήγορα οι καταλήψεις θα ατονήσουν, κάτι όμως που προς το παρόν δεν φαίνεται στο ορίζοντα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μάλιστα οι εναλλακτικές μετά από 15 ημέρες χαμένων ωρών διδασκαλίας είναι η περικοπή περιπάτων και εκδρομών και μάθημα σε αργίες προκειμένου να μην παραταθεί το διδακτικό έτος.

«Στο βαθμό που υπάρχει θέμα απώλειας ωρών, προφανώς τίθεται και θέμα αναπλήρωσής τους. Να είμαστε ξεκάθαροι: δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία. Εδώ είμαστε να συζητήσουμε, εδώ είμαστε να απαντήσουμε, αλλά τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά»,έχει δηλώσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σχετικά με τις καταλήψεις:

Παράλληλα, δεν είναι λίγα και τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω της πανδημίας, ιδιαίτερα στην Αττική.

Συνολικά σε 152 σχολεία επιβλήθηκε απαγόρευση λειτουργίας, τμήματος ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας, σύμφωνα με την λίστα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, 93 από τα σχολεία στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού είναι στην Αττική και αυτό όπως είπε είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 27.03.2026

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση των Ν.4139/2013 και Ν.456/1976 στην Καβάλα

Τις απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 57χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Ν. 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και του Ν.456/1976 «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων&raqu

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 27.03.2026

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 λήγει η εφαρμογή του μ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 27.03.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 27/3/26

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, βαθμιαία στα νησιά του Ανατολικ